ca

Els casos de demència es triplicaran en el món el 2050.

 

El nombre de persones que pateixen demència al món, en la seva gran majoria provocada per la malaltia d’Alzheimer, es multiplicarà per tres fins 2050, ha indicat aquest dimarts l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Per reduir aquest risc, l’organització preconitza una vida sana que inclogui fer esport, seguir la dieta mediterrània, no fumar i reduir el consum d’alcohol, entre d’altres.

“Les proves científiques reunides […] confirmen el que ja sospitàvem des de feia algun temps, a saber que el que és bo per al nostre cor també ho és per al nostre cervell”, va dir el director de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, en un comunicat.

L’OMS estima que entre el 5% i el 8% de persones de 60 anys o més pateixen de demència en algun moment.

La demència és un problema de salut pública que avança ràpidament a causa de l’envelliment de la població i que ja afecta 50 milions de persones al món.

Segons les previsions, aquesta xifra hauria de triplicar fins al 2050 i podria arribar 152 milions de persones, adverteix l’OMS.

La malaltia d’Alzheimer és la causa més freqüent de demència i seria responsable d’entre el 60 i el 70% dels casos, segons l’agència.

L’edat és el principal factor de risc del declivi cognitiu però la demència “no és una conseqüència natural o inevitable de la vellesa”, assegura l’OMS.

“Sabem que hi ha factors de risc de demència que no podem modificar”, va explicar Neerja Chowdhary, del departament de salut mental de l’OMS en una roda de premsa.

Prop de 60% de les persones que pateixen demència viuen en països amb ingressos baixos o intermedis però “estan menys preparats per afrontar aquesta càrrega en augment”, va dir Chowdhary.

 

font: www.vistazo.com