ca

Els Centres Alois al 80% d’ocupació, l’Espai Fem Memòria reobert i cancel·lada la represa dels tallers presencials.

 

Els Centres Alois de l’Afa Baix Llobregat ja treballen al 80% d’ocupació, per satisfacció d’usuaris i familiars. Després del tancament preventiu del Centre del Prat a finals de juliol -precedit pel de Cornellà una setmana abans, per l’agument de número de contagis a la zona, es va passar a una atenció personalitzada individual en aquests dos Centres, durant un parell de setmanes. Posteriorment es va passar a poder atendre un usuari per sala i, a finals d’agost, vem poder obrir-nos a usuaris amb especials necessitats d’atenció, bé per l’estat dels mateixos o per la situació familiar. 

Aquests usuaris podien accedir als Alois previa acceptació de l’òrgan competent de la Generalitat, que estudiava un per un els casos que les responsables dels Centres els hi feien arribar. Aquest “modus operandi” va estar vigent una setmana i mitja fins que, la primera setmana de setembre, ja se’ns va permetre treballar a un 50% d’ocupació. Sempre amb estrictes mesures de seguretat, és clar.

El Centre de Molins, però, s’ha anat escapant de les mesures més restrictives perquè el municipi tenia unes quotes de contagi relativament baixes.

Actualment, se’ns permet treballar en funció de la capacitat de mantenir la distància de 2 metres entre els usuaris dels Centres, per tant, la taxa d’ocupació varia en funció de l’espai dispoinible. Així doncs, ara al Prat podem atendre 20 persones , 30 a Cornellà i 27 a Molins.

 

L’Espai Fem Memòria, a punt d’obrir

D’altra banda, l’Espai Fem Memòria, tancat preventivament pràcticament des de que va començar a funcionar, ja té permís per començar a treballar a partir del 13 d’octubre, sempre amb grups reduïts de 6 persones com a màxim i, obviament, amb les corresponents mesures de seguretat per prevenir contagis. La reobertutra serà progressiva, de moment es començarà treballant el programa F.E.S. (Fisio, Estimulació cognitiva, Socialització) els matins de dilluns, dimarts i dijous; a les les tardes de dilluns, dimecres i divendres s’hi oferirà tallers de Memòria. Podeu consultar els horaris i la disponibilitat de places a través del mail [email protected]

 

Els tallers de memòria del Prat podien haver estat els següents, però no.

Els tallers de memòria presencials que es realitzaven a la comarca també estan interromputs des del març. La seva represa depèn de les directrius de cada municipi, ja que es duen a terme en espais municipals.

Tot i que la setmana passada estava previst, com us vam informar des de la nostra web, començar el taller de Memòria que es feia al Centre Cívic Jardins de la Pau del Prat, el dia 19 d’octubre l’Ajuntament d’aquesta localitat ens va informar que s’havia tornat a paralitzar aquesta reobertura de tallers presencials pel repunt de casos de COVID19 a la áera metropolitana.

Sembla doncs que haurem de seguir únicament amb la nostra recent i tan ben rebuda  versión online de los talleres de estimulación cognitiva.