ca

Els Centres Alois tancats i gairebé tota l’activitat de l’AFA suspesa fins a nou avís pel coronavirus.

 

Per raons de responsabilitat social i sanitàries i per respecte a la salut dels nostrs usuaris i dels professionals que els atenen, l’AFA Baix Llobregat va decidir aquest dijous 12 de març, tancar els tres Centres Alois de l’AFA, al Prat, Cornellà i Molins.

Prèviament, basant-nos en les mateixes motivacions, ja havíem suspès els tallers externs i l’activitat a l’Espai Fem Memòria, el nou Centre d’estimulació per fases inicials obert recentment a Sant Boi. Com ja us hem dit recentment, estem plenament conscienciats des de fa dies sobre el perill d’aquesta pandèmia i del fet que els nostres usuaris són en una franja de risc molt elevat, per això ja havíem extremat les precaucions seguint les recomanacions de l’OMS. La salut dels nostres usuaris i treballadors és el més important.

Posteriorment a aquestes decisions, han anat apareixent indicacions per part de les diverses administracions que han acabat culminant amb l’estat d’alarma, que, segons declaracions recents, es preveu que duri més de quinze dies a partir de la seva instauració.

Des de l’AFA us animem a respectar el confinament i extremar les mesures de precaució, especialment amb la gent gran i persones que pateixin patologies que els facin més vulnerables.

Aprofitem aquestes línies per agrair la comprensió i actitud exemplar de tots els professionals de l’AFA que han estat fins última hora vetllant pels nostres malalts, així com la dels familiars i usuaris dels Alois, que s’han fet càrrec exemplarment de la situació, col·laborant amb comprensió i predisposició per tirar endavant el dia a dia amb les mesures de prevenció aplicades als Centres fins al seu tancament, així com amb el mateix tancament provisional dels Centres.

Tanmateix, us recordem ue no esteu sols, l’AFA Posa disposició dels socis un servei d’assistència psicològica telefònica per possibles dubtes o situacions complicades que el confinament d’un malalt d’Alzhèimer pugui comportar.

Us animem també a donar una ullada a les notícies que hem anat publicant a la web al llarg de la nostra trajectòria i a les nostres publicacions escrites. Hi podreu trobar entreteniments i consells vitals a l’hora de tractar amb un malalt d’Alzhèimer a casa.

Us mantindrem informats de qualsevol canvi.

Sort i salut.