ca
Notícies

Els consells dels metges per viatjar amb un ésser estimat amb Alzheimer.

Aquest tipus de demència requereix, en alguns casos, que els cuidadors dels pacients estiguin atents als preparatius i adaptacions adequades.

(HealthDay News) – Els experts esperen que aquest cap de setmana del Dia dels Caiguts als EUA sigui el més concorregut fins ara, ja que es projecta que gairebé 44 milions d’estatunidencs viatgin entre dijous i dilluns.

Un bon nombre d’aquests viatgers tindran un acompanyant que pateix la malaltia d’Alzheimer o una altra malaltia relacionada amb la demència, segons l’Alzheimer’s Foundation of America (AFA).

“Fer un viatge durant el cap de setmana del Dia dels Caiguts pot ser una forma divertida de començar la temporada d’estiu per a algú afectat per la demència si els cuidadors fan els preparatius i adaptacions adequats”, va dir Jennifer Reeder, directora de serveis educatius i socials de l’AFA.

“Ja sigui que viatgin en automòbil o en transport públic, hi ha alguns passos que els cuidadors poden seguir perquè viatjar sigui més còmode, menys estressant i més agradable per als seus éssers estimats i per a ells mateixos”, va afegir Reeder en un comunicat de premsa de l’AFA.

Alguns d’ aquests passos inclouen:

Assegurar-se que viatjar sigui recomanable. És possible que les persones que es troben en les primeres etapes de la demència encara gaudeixin de viatjar, però les que es troben en les últimes etapes poden trobar-lo com una experiència aclaparadora. Consulta amb el teu metge per assegurar-te que estigui bé per viatjar la distància que has planejat per al viatge.

Planifica en funció de les habilitats i la rutina de la persona. Els canvis petits o desconeguts de vegades poden ser massa per a una persona amb demència. Triï un mode de viatge i un horari que causi la menor quantitat d’ ansietat i estrès tenint en compte les habilitats i necessitats de la persona. Per exemple, poden viatjar més fàcilment a una hora específica del dia, o normalment menjar al voltant d’una hora determinada.

No és massa. La sobreestimulació pot causar confusió, agitació o ansietat a una persona amb demència. Assegura’t d’incorporar un temps d’inactivitat per permetre que la persona descansi i es recarregui. Concèntra’t a passar temps de qualitat junts, en lloc de tractar d’abarrotar un munt de llocs, atraccions i activitats.

Empaca sàviament. Porta entrepans, aigua, activitats divertides com trencaclosques i articles de consol com una manta o el suèter favorit de la persona. Recorda un conjunt addicional de roba còmoda, en cas que viatgi a un lloc més càlid o més fred que el seu territori d’origen. Porta documentació de salut important, una llista de medicaments i informació mèdica del teu ésser estimat.

Incorpora temps de descans. Els descansos regulars en els viatges per carretera per menjar, anar al bany i descansar poden ajudar la persona a gaudir millor del seu temps contigo.

Comprendre els procediments de seguretat. Verifica amb anticipació els procediments de control de seguretat d’ un aeroport o estació de tren, i fes saber a la persona amb demència què esperar. Això pot reduir la seva ansietat. A més, l’Administració de Seguretat en el Transport (TSA, per les seves sigles en anglès) ofereix assistència de detecció als viatgers aeris amb malalties relacionades amb la demència; comunicat amb la línia d’ajuda TSA Cares almenys 72 hores abans del teu vol per obtenir més informació.

Avisar l’ aerolínia. Informa’t a la teva aerolínia que viatges amb algú que té problemes de memòria. Informa’m sobre qualsevol preocupació de seguretat o necessitats especials respecte al teu ésser estimat.

Més informació: L’AARP té consells per viatjar amb un ésser estimat que té demència.

* Dennis Thompson. HealthDay Reporters ©The New York Times 2024

Els consells dels metges per viatjar amb un ésser estimat amb Alzheimer – Infobae