ca

Els efectes físics i emocionals de tenir peixos a casa.

 

Són molts els beneficis que se li atribueixen a tenir un aquari amb peixos a la casa i fins i tot en alguns espais laborals; es diu que les peixeres plenes de colorits animals creen ambients que tenen efectes en la salut humana.

Els aquaris aporten tranquil·litat, ja que veure’ls produeix relaxació i una sensació de frescor, tant així que hi ha estudis que parlen d’efectes positius dels aquaris amb peixos a les persones amb Alzheimer, reduint la seva agressivitat.

En general, els aquaris redueixen l’estrès de les persones. Observar atentament un aquari, els moviments rítmics i compassats dels peixos, el vaivé de les plantes amb l’aigua en moviment, el suau so de les ones d’aigua o les bombolles d’aire relaxa i tranquil·litza els éssers humans.

En nens tenir un acuerio estimula conductes positives, ja que els ensenya a ser responsables, a l’estar pendents de l’alimentació dels peixos, i els ajuda a desenvolupar la seva capacitat de comprensió, a causa de l’observació dels animals que viuen a l’aquari.

Les peixeres són un recurs molt utilitzat en el Feng Shui, ja que es creu concentren l’energia i atreuen l’abundància, a causa de la presència d’aigua en moviment per l’activitat dels peixos i el colorit que aquests aporten.

Els efectes de les peixeres en els nens són molts altres: calma als que pateixen d’hiperactivitat i baixen l’ansietat.

 

Pressió

Els coneixedors del tema sostenen que els aquaris amb peixos ajuden a controlar alteracions de la pressió arterial i la freqüència cardíaca, això causa del seu efecte relaxant, al fet que milloren la qualitat de la son i són, a més, antidepressius perquè ajuda a simular un ambient natural.

Els aquaris també són recomanats per a gent gran i persones soles, ja que els porta a adoptar una posició de responsabilitat i canvia les seves rutines. A més, recordar els horaris d’alimentació dels peixos és un bon exercici per exercitar la memòria.

 

Font:https://occidente.co/secciones/mascotas/los-efectos-fisicos-y-emocionales-de-tener-peces-en-casa/