ca

Els Mossos d’Esquadra dediquen els seu calendari solidari 2015 a les persones amb Alzheimer.

 

Els Mossos d’Esquadra han presentat  el seu calendari solidari 2015, en el que els beneficis es destinaran íntegrament a grups de suport emocional per als cuidadors i tallers d’estimulació per a persones amb alzheimer. 

Aquest calendari solidari, el segon dels Mossos, està integrat per catorze fotografies realitzades en diversos llocs emblemàtics i comissaries policials de Catalunya on apareixen mossos al costat de persones amb Alzheimer. 

El calendari s’ha elaborat conjuntament amb la Federació d’Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC) i es podrà adquirir per 10 euros en els centres d’El Corte Inglés i de Gros Mercat Cash & Carry Miquel Grup. També es podrà adquirir mitjançant les delegades de les associacions que conformen la FAFAC, federació a la que està adscrita AFA Baix Llobregat.

En el calendari han col·laborat 116 agents de diferents unitats de seguretat ciutadana de les 9 regions policials, 86 persones amb Alzheimer i 156 familiars i professionals 

Cadascuna de les seves fotografies va acompanyada d’una petita explicació de la tasca que duen a terme els policies que apareixen. Les fotografies han estat realitzades per professionals de Barcelona Photographer (Katherin Wermke, Bea Schulze, Jordi Lizan, Jöel Ventura, Chenyan Zhu, Albert Mayol, Quim Farrero, Jordi Calvera, Noelia Iniesta i Amparo Pedrosa) que han cedit els drets d’imatge per a la iniciativa. 

També han col·laborat de manera altruista el Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, que ha dissenyat el calendari; Antalis, que ha facilitat el paper, i Agpograf, que s’ha encarregat de la impressió. 

Cada fotografia del mes s’acompanya d’altres imatges que mostren el procés d’elaboració del calendari i en què apareixen els actors Joan Pera, Jordi Bosch i Claudia Costes, que donen suport a la iniciativa. 

Els Mossos d’Esquadra han elaborat també un vídeo que mostra tot el procés de creació del projecte i que es pot veure al canal oficial dels Mossos a Youtube: www.youtube.com/mossoscatalunya. 

Aquest vídeo, pel que Blanco i Negro Music cedeix la cançó “Dóna-li a la vida”, de Manu Guix, es podrà visionar a més a través del codi QR que apareix a l’apartat d’agraïments del mateix calendari. 

El calendari solidari dels Mossos és una iniciativa que es va posar en marxa l’any passat amb AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya), en suport a la lluita contra el càncer infantil. 

Del calendari de 2014 es van vendre 4.870 exemplars amb el que es van recaptar 48.700 euros.