ca
Notícies

Els pacients denuncien la falta de mesures davant l’Alzheimer en tots els programes del 23J

La Confederació Espanyola d’Alzheimer i altres Demències (Ceafa) denuncia la falta de mesures i polítiques específiques dirigides a les persones amb Alzheimer i els seus familiars en els programes que els partits polítics han presentat de cara a les eleccions generals que se celebraran el pròxim diumenge, 23 de juliol.

L’entitat manifesta la seva “preocupació i descontentament davant les diferents propostes formulades” pels principals partits polítics, no només perquè “en cap dels casos es mostren propostes concretes que puguin ajudar les persones afectades per aquesta malaltia sinó perquè, a més, en cap programa apareix la paraula “alzheimer” o “demència”. Un tema a tenir en compte ja que gairebé cinc milions de persones conviuen amb Alzheimer o un altre tipus de demència a Espanya.

En aquest sentit, la Confederació insisteix en la urgència d’abordar les demències com “una prioritat social i sanitària de primera magnitud a la qual oferir respostes adequades”, que conformin metodologies i estratègies d’intervenció i de coordinació interdisciplinària, per tal d’avançar cap a entorns més comprensius i amigables amb les demències.

Així mateix, des de Ceafa també lamenten que buscar solucions per a aquesta malaltia, principal causa de demència al món i la major de dependència a Espanya, “no estigui en l’agenda política i que hagi estat ignorada” i adverteix que, “seguir ajornant aquests assumptes pot portar greus conseqüències no només en matèria sanitària, sinó també econòmica i social”.

Segons dades de la Societat Espanyola de Neurologia, cada any es diagnostiquen al país uns 40.000 nous casos d’Alzheimer i s’estima que el 80% dels que encara són lleus estan sense diagnosticar.

Finalment, Ceafa insta els diferents grups polítics a reavaluar les seves polítiques socials i sanitàries i els animen a incorporar entre les seves propostes sistemes de cobertura i protecció per al col·lectiu, així com mesures que, entre altres coses, impulsin la recerca biomèdica que pugui oferir una cura de la malaltia, i la recerca social o sociosanitària que contribueixi a millorar la qualitat de vida de les persones afectades.

 

Els pacients denuncien la falta de mesures davant l’Alzheimer en tots els programes del 23J | @diariofarma