ca

En marxa el primer AMBAR Center a Barcelona, un centre pioner en la lluita contra l’Alzheimer

 

El centre és el resultat de més de 15 anys d’investigació en la malaltia d’Alzheimer a través de el programa clínic AMBAR (Alzheimer Management by albumin Replacement), que inclou un assaig clínic internacional en què es va demostrar que el recanvi plasmàtic diari amb albúmina alentia de manera segura el deteriorament cognitiu i funcional en pacients amb Alzheimer lleu i moderat.

Aquest assaig clínic suposa un abordatge multimodal de la malaltia, basat en la hipòtesi que la majoria de la proteïna beta-amiloide, una de les proteïnes que s’acumula al cervell dels pacients amb Alzheimer, circula en el plasma unida a l’albúmina . L’extracció de l’plasma podria desplaçar la beta-amiloide, limitant l’impacte de la malaltia en les funcions cognitives de l’pacient. L’albúmina té capacitat transportadora i antioxidant, i tant l’albúmina com les immunoglobulines presenten propietats immunomoduladores i antiinflamatòries.

AMBAR Center combinarà el coneixement de Grifols en el desenvolupament de AMBAR i l’experiència d’Ace Alzheimer Center Barcelona en el diagnòstic i tractament de pacients amb Alzheimer, així com en investigació bàsica i aplicada. A més, aquesta fundació també compta amb experiència en l’aplicació de AMBAR, ja que ha participat en el desenvolupament d’aquest programa clínic des dels seus inicis en 2004.

Aquest centre pioner en la tractament de l’Alzheimer estarà localitzat a les instal·lacions de Ace a Barcelona i gestionat pels seus professionals mèdics, entre ells neuròlegs, neuropsicòlegs, especialistes en afèresi i personal d’infermeria amb formació i experiència en AMBAR.

Aquest complex “es recolliran dades de la pràctica mèdica habitual que permetran optimitzar l’aplicació de l’procediment innovador AMBAR i donar-li major robustesa”, comenta el Dr. Antonio Páez, Director Mèdic d’aquest Programa Clínic de Grifols. “En Grifols estem molt satisfets que sigui Ace Alzheimer Center Barcelona qui gestioni el nostre primer centre, amb qui col·laborem des de fa anys. Ace disposa d’una àmplia experiència en la cura de pacients amb Alzheimer i un bon coneixement de AMBAR “, indica aquest especialista.

Port seva banda, la Dra. Mercè Boada, neuròloga i cofundadora d’Ace Alzheimer Center Barcelona, ​​destaca que “hem treballat estretament amb Grifols des del començament de el programa clínic de AMBAR i estem entusiasmats de poder donar aquest important pas per a demanar dades de la pràctica clínica habitual. Això reforçarà el treball que Ace Alzheimer Center Barcelona porta fent durant més de 25 anys, centrat en la cura i l’atenció integral personalitzada dels pacients i les seves famílies en la lluita contra l’Alzheimer “.

Grifols té previst obrir més AMBAR Centers a Europa, Estats Units i la Xina, associant-se amb institucions mèdiques reconegudes per la seva tasca en camp de l’Alzheimer, una malaltia que actualment afecta més de 35 milions de persones a tot el món. Víctor Grifols Roura, president de Grifols, assenyala que “des del començament de el programa clínic AMBAR, el nostre objectiu principal ha estat trobar un tractament per a la malaltia d’Alzheimer i ajudar els pacients, les seves famílies i la societat a lluitar contra aquesta terrible malaltia . Amb l’obertura del nostre primer centre i l’expectativa d’obrir més, estem més a prop d’aquest objectiu i seguirem treballant per aconseguir-ho “.

 

 

En marcha el primer AMBAR Center en Barcelona, un centro pionero en la lucha contra el Alzheimer