ca
Notícies

Troben una possible relació entre un additiu de les crispetes de microones i l’Alzheimer.

Assenyalen que el consum excessiu de diacetil, pot causar Alzheimer.

Una investigació amb ratolins de laboratori realitzada per la Universitat de Sao Paulo assenyala que el consum excessiu de diacetil, un additiu que es troba a les crispetes de blat de moro per a microones i altres aliments industrials, pot causar Alzheimer.

L’Alzheimer Association indica que l’Alzheimer és un tipus de demència que causa problemes amb la memòria, el pensament i el comportament. Els símptomes es desenvolupen lentament i empitjoren amb el temps, fins que són tan greus que afecten les activitats quotidianes.

Coloms de microones s’associen amb Alzheimer
La relació de la malaltia d’Alzheimer amb el consum excessiu de diacetil, un compost usat per la indústria d’aliments per donar sabor i aroma de mantega a productes com les crispetes de blat de moro i alguns bescuits va ser constatada per investigadors de l’Institut de Química de Sao Carlos (IQSC) de la USP.

D’acord amb Efe, l’anàlisi del cervell dels ratolins que van ser sotmesos durant 90 dies seguits a una dieta amb crispetes de blat de moro per a microones va permetre detectar alteracions en proteïnes cerebrals que estan relacionades amb l’Alzheimer, el sorgiment de la demència senil i fins i tot el càncer , va informar la USP al seu portal d’Internet.

“De les 48 proteïnes cerebrals que vam avaluar després de l’exposició dels animals al producte, 46 van patir algun tipus de modificació en la seva estructura a causa del consum prolongat del compost”, va explicar Lucas Ximenes, investigador de l’IQSC i coordinador de l’estudi.

“També identifiquem un augment de la concentració de proteïnes beta-amiloides, que es troben en pacients amb alzheimer”, va afegir el científic.

Els responsables per la investigació planegen realitzar en les properes setmanes noves proves amb un nombre més gran d’animals per verificar les conclusions i ampliar el coneixement sobre els resultats ja obtinguts.

“És clar que menjar esporàdicament certs aliments no té cap problema. Però, per més que consumim aquest producte, tenim menys contacte amb el diacetil que els treballadors de la indústria d’aliments que inhalen diàriament el compost a les fàbriques”, va aclarir Ximenes.

Altres investigacions confirmen el risc de diacetil
Cal assenyalar que el compost esmentat és trobat naturalment en productes com cafès, cerveses, xocolates i llet, però les seves concentracions són excessivament majors quan se l’utilitza com a conservant o additiu per donar sabor i aroma.

Tot i que el consum de diacetil és aprovat per les agències reguladores, la seva exposició perllongada pot ser perjudicial a la salut, segons han constatat altres investigacions.

 

Barbara Garcia

Font: https://www.saludiario.com/palomitas-microondas-alzheimer/