ca

És l’alzhèimer causat per una infecció?

 

El Dr Richard Isaacson, director de la Clínica de Prevenció de l’Alzheimer en Weill Cornell Medicine i de l’Hospital Presbiterià de Nova York, parla sobre una teoria: ¿La malaltia d’Alzheimer podria ser causada per una infecció? Algunes investigacions molt interessants qüestionen l’etiologia d’aquesta malaltia.

Els metges i científics han ensenyat durant dècades que l’amiloide causa la malaltia d’Alzheimer. Encara que això pot ser cert, diferents persones poden prendre camins diferents per desenvolupar la malaltia. Algunes persones poden estar en el camí metabòlic; per exemple, tenir diabetis augmenta el risc de malaltia d’Alzheimer al doble. [1] Què passa amb les hormones i la transició de la menopausa? Potser les dones estan al carril ràpid, mentre que els homes estan asseguts al trànsit. Aquestes són preguntes molt interessants.

Recentment, s’ha iniciat un treball molt emocionant sobre la teoria infecciosa de la malaltia d’Alzheimer. [2] Per exemple, els herpesvirus són ubics. Moltes persones tenen infeccions per herpesvirus, però en algunes persones, potser a causa de l’epigenètica i la interacció ambiental amb els gens d’una persona, la infecció amb el herpesvirus els posa a la via ràpida a la malaltia d’Alzheimer.

Durant molts anys, hem pensat en el amiloide com el principal factor causant de la malaltia d’Alzheimer. No obstant això, el amiloide també s’allibera en resposta a una infecció al cervell. Llavors, potser, només potser, aquest virus o un altre virus, o un bacteri o un altre germen que encara no s’ha aïllat, poden posar a algú en aquest camí cap a la malaltia d’Alzheimer. Un cop més, probablement aquesta no sigui l’única causa, hi pot haver molts camins, però és una que hem d’explorar.

La malaltia d’Alzheimer podria ser contagiosa? Tots sabem de prions. Les proteïnes priòniques són partícules infeccioses no vives que causen la malaltia de Creutzfeldt-Jakob, o vaca boja, així com una varietat d’altres afeccions. Què passa amb la malaltia d’Alzheimer? Podria ser contagiós? De fet, si s’observen les estadístiques, els cònjuges de les persones amb malaltia d’Alzheimer tenen un risc 1.6 vegades més gran de contraure la malaltia. [3] A més, els neurocirurgians tenen un risc molt més gran de contraure la malaltia d’Alzheimer que la població general. [4] Per què és això? No estem segurs encara.

L’objectiu és realitzar més investigacions i tractar d’aïllar les diverses causes potencials. Podria ser que en algunes persones, una infecció provoca una cascada inflamatòria, s’allibera amiloide per combatre el virus o els bacteris, i això és el que finalment porta a la malaltia d’Alzheimer? La hipòtesi infecciosa de la malaltia d’Alzheimer és una que definitivament hem d’explorar i considerar. Potser l’ús de medicaments antivirals podria ser una forma de combatre la malaltia. Potser l’ús d’hora de medicaments antivirals podria ser fins i tot una manera de prevenir aquesta condició.

 

Dr. Richard S. Isaacson

Fuente:https://vanguardia.com.mx