ca

Esquat: com aturar l’aparició de la malaltia d’Alzheimer.

 

La malaltia d’Alzheimer és una causa comuna de demència que efectivament acaba amb la qualitat de vida d’una persona a l’destruir lentament la memòria i les habilitats de pensament i, finalment, la capacitat de realitzar la tasca més simple.

En la majoria de les persones amb Alzheimer, els símptomes apareixen per primera vegada a mitjans dels 60, de manera que l’afecció es converteix en una preocupació creixent més endavant en el procés d’envelliment. No obstant això, com va assenyalar el Dr. Mosley en el seu podcast Just One Thing, amb Michael Mosley, posar-se de cames pot actuar com un amortidor contra la degeneració cerebral.

El Dr. Mosley es va reunir amb el professor Damian M Bailey, professor de fisiologia i bioquímica a la Unitat d’Investigació Neurovascular de la Universitat de Gal·les de Sud per obtenir més informació.

“No hem analitzat els seus exercicis habituals, com córrer, caminar i anar en bicicleta, sinó centrar-se en les posicions de cames”, va dir el professor Bailey.

Les esquat impliquen posar-se de cames i posar-se de peu de forma intermitent.

Com va explicar el professor Bailey, aquesta és una forma “intel·ligent” d’exercici.

Això es deu al fet que està “desafiant intermitentment a el cervell amb un augment de l’flux sanguini i una disminució de l’flux sanguini”, va explicar.

“Aquest anar i venir de l’flux alt a l’flux sota desafia el revestiment intern de les artèries que subministren sang a el cervell”.

El professor Bailey va continuar: “Creiem que això és bo perquè es dóna compte de les bones substàncies químiques que el cervell necessita per desenvolupar les coses que necessita per créixer i tornar-se més intel·ligent”.

El Dr. Mosley va parlar amb el professor de premsa Bailey sobre la “evidència clínica real” per sustentar les seves afirmacions.

El professor Bailey va respondre: Cada vegada hi ha més proves que diferents parts de el cervell creixen i el flux sanguini a diferents parts de el cervell també pot augmentar, inclòs, per exemple, l’hipocamp “.

L’hipocamp és una estructura cerebral complexa que juga un paper important en l’aprenentatge i la memòria.

El professor Bailey va citar un estudi recent realitzat a Cardiff que va trobar que l’exercici agut augmenta el flux sanguini a l’hipocamp en una quantitat “notable”.

A mesura que envellim, va explicar, l’hipocamp tendeix a encongir i el flux sanguini en aquesta regió de el cervell disminueix.

Aquest mecanisme s’ha relacionat amb el “deteriorament cognitiu” i les “neurodegeneraciones” de la malaltia d’Alzheimer que es produeix en l’edat adulta, va dir el professor Bailey.

El Dr Mosley va preguntar si les esquat o flexions confereixen majors beneficis de sortir a caminar o córrer.

El professor Bailey va respondre:”Bona pregunta. El que hem identificat és que de tres a cinc minuts de esquat tres vegades per setmana és fins i tot més efectiu en termes de com el cervell s’adapta i respon a aquest exercici que l’exercici d’estat estable.”

Per tant, és gairebé una “mini manera” d’entrenament a intervals per al cervell, va dir.

El professor Bailey també va assenyalar que l’exercici se sent menys extenuant aeròbicament en comparació amb una carrera o caminada de 30 minuts.

 

 

https://www.terra.cl/estilo-de-vida/2021/5/12/sentadillas-como-detener-la-aparicion-de-la-enfermedad-de-alzheimer-6817.html