ca

Excurssió als Museus Cau Ferrat i Maricel de Sitges i Calçotada, el proper 14 de març.

 

Com cada any, per tal d’oferir  als nostres malalts i als seus familiars una sortida de germanor i esbargiment, fent pinya i gaudint d’entorns especials i diferents,  programem una sortida-calçotada per aquestes dates.

Enguany, aquesta escapada ens durà a visitar els preciosos i rehabilitats museus del del Cau Ferrat i de Maricel, a la bella localitat de Sitges, abans de dur-nos a dinar un complert menú de calçotada al restaurant La Cucanya de Vilanova.

La sortida començarà a les 8h,  amb els autocars recollint els assistents a les poblacions de Molins, Sant Boi, El Prat, Cornellà, Sant Joan i Sant Feliu segons l’horari que més endavant concretarem.

Tot seguit anirem a esmorzar a Sitges, abans de passar a la visita dels esmentats museus.

Els museus del Cau Ferrat i de Maricel de Sitges van tornar a obrir les portes el passat 22 de desembre, després de quatre anys d’una profunda reforma, que ha permès rehabilitar els espais, restaurar els seus elements patrimonials i exhibir unes valuoses col•leccions a partir d’un discurs museogràfic integral. 

La reforma del Cau Ferrat i el Museu de Maricel ha seguit un paràmetre comú: rehabilitar aquests dos edificis –junt amb el de Can Rocamora, que els enllaça– per a conservar el seu esperit originari, però adaptant-los a totes les necessitats estructurals i de serveis d’uns moderns museus del segle XXI. 

El projecte museogràfic que estrenen els dos museus té un doble eix: el Cau Ferrat ha estat reformat amb la intenció de recuperar el seu aspecte original, quan Santiago Rusiñol el va convertir en el seu estudi-taller, a finals del segle XIX i va esdevenir el Temple del Modernisme, mentre que el Museu de Maricel ha dissenyat un complet recorregut artístic, amb obres de gran qualitat, que van del segle X al realisme i la figuració de la primera meitat del segle XX, a través de les col•leccions d’art del Dr. Jesús Pérez-Rosales i de la Vila de Sitges.

En tots dos casos la presentació museogràfica ha integrat els diversos llenguatges, tècniques i suports artístics amb la finalitat d’assolir la màxima coherència en la reproducció de l’estudi de Rusiñol tal com era en la seva època (en el cas del Cau), i la seqüència cronològica de l’evolució de les arts (en el cas de Maricel).

En acabat d’aquestes visites, anirem a l’Ermita del Vinyet, santuari del poble sitgetà, que ha considerat sempre el santuari del Vinyet com al seu lloc de recés i de culte a la Mare de Déu.

Tot seguit, havent fet ja prou gana, anirem a disfrutar del deliciós ritual gastronòmic de la calçotada. I ho farem a l’imponent  restaurant La Cucanya, a Vilanova, un oasi amb vistes al mar i rodejat de jardins, un espai per seure i gaudir d’un moment gastronòmic allunyat de sorolls i preocupacions, de molèsties i d’estrès, un espai creat sol per gaudir. Podeu consultar aquí el menú (menú Caçotada 1)

En acabat, havent paït la felicitat estomacal, tornarem cap a casa, deixant-nos a la mateixa població en la que ens han recollit.

El preu de l’excursió és, com cada any, de 40€ pels socis, tot inclòs. Les reserves les podeu fer a través del despatx de l’Associació, telèfon 93.379.00.22. Us hi esperem.