ca

Exercici físic contra l’epidèmia emergent de la malaltia d’Alzheimer.

                                                     

 Des de fa molt temps, els científics busquen una explicació a la malaltia d’Alzheimer. No obstant això, pocs estudis arriben a identificar les causes que la produeixen. Ara un nou estudi realitzat per la Universitat de Cambridge demostra que la manca d’exercici físic és un dels principals factors de risc d’aquesta malaltia mental. 

No obstant això, aquest mateix estudi també adverteix que els casos de la malaltia de la memòria es poden multiplicar per tres en els propers 40 anys com a conseqüència del progressiu envelliment de la població. L’edat segueix sent el factor de risc més gran per patir la malaltia d’Alzheimer. 

Així mateix, els investigadors van descobrir set factors que també poden afectar el desenvolupament d’aquesta malaltia. L’activitat física s’uneix també al tabaquisme, la diabetis, l’obesitat, la depressió crònica o la tensió alta a partir dels quaranta. Alguns d’aquests factors són difícils de combatre encara que altres no. 

Segons aquests experts fins a un 30% dels casos d’Alzheimer es podrien reduir durant els propers anys. “Només cal que feu més exercici i reduir els nivells d’obesitat o hipertensió, per evitar desenvolupar aquesta demència senil”, han explicat els investigadors a la cadena BBC i han afegit que “només un 10% cada factor de risc, podria evitar que gairebé nou milions d’persones pateixin aquesta malaltia d’aquí a l’any 2050 “. 

Segons les dades de la Universitat de Cambridge més de 106 milions de persones a tot el món patiran aquesta demència senil l’any 2050, tres vegades més que el nombre d’afectats en l’any 2010. Així mateix, assenyalen que de tots aquests factors de risc detectats, la majoria dels casos d’Alzheimer es pot atribuir a la inactivitat física.