ca

FAFAC i els Mossos d’Esquadra organitzen la I Jornada d’actuacions al voltant de l’Alzheimer.

 

Fruit de la col•laboració entre la federació catalana d’AFA (FAFAC) i la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, el 19 de novembre tindrà lloc la I JORNADA D’ACTUACIONS AL VOLTANT DE L’ALZHEIMER. Serà de 9:30 a 13:30 a l’Auditori de l’Espai CaixaForum Barcelona (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8, 08038).

La seguretat és un aspecte molt important a l’entorn de les persones amb Alzheimer. En aquesta jornada parlarem de la seguretat i la protecció dels afectats per aquesta malaltia com a persones malaltes però també en qualitat de ciutadans de ple dret.

Sota el lema “Atents als detalls i curosos en tot moment”, un seguit de xerrades i taules rodones a càrrec d’especialistes membres de les AFA tractaran sobre situacions de risc relacionades amb la malaltia: desorientació, trastorns de comportament, abordatge de la pèrdua de la persona en l’àmbit institucional i domiciliari… També es parlarà de temes legals relacionats amb el maltractament a la gent gran dependent.

La Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra ens explicarà la tasca que realitza amb les persones més vulnerables i facilitarà consells de prevenció de situacions de risc i els seu abordatge. També ens explicaran com actuar en cas de desaparició d’una persona amb Alzheimer i les qüestions a tenir en compte en el procés de la denuncia.

Com reaccionar davant d’aquestes situacions? Com es poden gestionar? Quina tasca fan les associacions al respecte? Quina ajuda poden prestar els cossos de policia? La primera part de la Jornada donarà resposta a totes aquestes preguntes. A la segona part, l’Institut de Ciència i Teatre, InCiTe, ens farà riure i descobrir la millor arma coneguda fins ara per combatre l’Alzheimer: l’afecte. Serà a la conferència teatralitzada “AMOR EN TEMPS DE CRISI”.

AFA Baix Llobregat col·labora en aquesta jornada través de la figura del seu treballador social, en César Barrachina, que  parlarà, en una taula rodona a les 11h.,  de transtorns de conducta al domicili.

En el transcurs de la jornada es podrà adquirir el Calendari Solidari 2015 de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra a un preu de 10 euros. Els beneficis obtinguts en la venda del calendari estan destinats íntegrament a la FAFAC i a les 15 AFA de tota Catalunya que invertiran en oferir una millor assistencia als malalts d’Alzheimer i donar suport als seus familiars i cuidadors. Us animem a que adquiriu el vostre exemplar.

Aquesta jornada està dirigida a professionals d’àrees sociosanitàries, cuidadors de malalts i familiars interessats. L’entrada és gratuïta, però s’ha de formalitzar una inscripció a través de la nostra web, per telèfon (93 412 57 46 – 902 115 528 – 695 903 220) o per e-mail ([email protected]), indicant nom i professió/ocupació en relació a la malaltia.