ca
Notícies

Global Ageing Network llança una crida als governs del món sobre l’atenció a llarg termini i l’envelliment

 

El 14 de febrer de 2023, la Xarxa Mundial d’Envelliment (GAN) va emetre una “Crida als governs del món sobre l’atenció a llarg termini i l’envelliment” exigint atenció urgent i reforma dels sistemes d’atenció de llarga durada per a la gent gran. Des de fa més d’un any, experts de tot el món treballen en aquest document com a resposta al risc creixent d’inaccessibilitat futura i inassumibilitat dels serveis d’atenció a llarg termini, i almenys la meitat de tots els adults grans esperaven necessitar serveis d’atenció a llarg termini en algun moment de la seva vida. Cada vegada són més les persones grans que necessiten atenció diària, sovint exigent, en part per l’augment del nombre de persones amb demència, però a causa de l’escassetat crítica de personal en els serveis socials.

L’informe subratlla que l’impacte dels problemes derivats de l’envelliment de la població als països de tot el món, combinat amb la disminució del nombre de cuidadors i l’insuficient suport governamental als serveis que les persones grans necessiten per viure bé, exigeix una atenció immediata. La crida als governs del món sobre l’atenció de llarga durada i l’envelliment conté no només una descripció dels principals problemes i reptes actuals de l’atenció de llarga durada, un èmfasi en la importància de proporcionar atenció i suport a les persones grans com a garantia del seu dret fonamental a viure dignament, sinó també indicacions concretes per a solucions i principis importants. S’està distribuint i difonent als ministeris d’atenció social i sanitària i altres parts interessades rellevants de tots els continents, inclosa Europa.

El grup d’experts mundials responsables d’aquest informe va ser: Jiri Horecky, president de l’Associació de Serveis Socials, a la República Txeca, president del GAN i president de la Xarxa Europea d’Envelliment (EAN); Stuart Kaplan, CEO de Selfhelp Community Services a Nova York, NY; Dan Levitt, professor i CEO, KinVillage, Delta, Colúmbia Britànica, Canadà; Katie Smith Sloan, directora executiva de Global Ageing Network; Megan Davies, doctora, Universitat de Basilea i Universitat de Maastricht; el Dr. Freek Lapre, professor de la TIAS Business School, Universitat de Tilburg, Països Baixos; i Donald Macaskill, PhD, CEO, Scottish Care. El GAN és una xarxa internacional de líders en serveis d’envelliment, habitatge, recerca, tecnologia i disseny de més de 60 països de tot el món. Per saber-ne més: https://globalageing.org/

L’EAN agrupa més de 10.000 proveïdors d’atenció en 26 països europeus, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones grans i proporcionar habitatge, serveis i atenció d’alta qualitat.

Per saber-ne més: https://www.ean.care/en

 

Global Ageing Network llança una crida als governs del món sobre cures i envelliment a llarg termini | Alzheimer Europa (alzheimer-europe.org)