ca

Grífols i la Fundació ACE han posat en marxa a Barcelona un centre “pioner” de diagnòstic , tractament i recerca en Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives.

      Batejat com ‘Barcelona Alzheimer Treatment & Research Center’ , el nou centre estarà situat a l’avinguda Carles III de la capital catalana (concretament: Gran Via de Carles III, 85 bis, 08028 Barcelona) i servirà per tenir els pacients ” ben controlats i en un espai confortable “, tenint en compte que se sotmetran a tractaments clínics complexos i llargs, amb procediments semblants a l’administració de la quimioteràpia , ha dit la directora médica de la Fundació ACE, Mercè Boada,  gran col·laboradora d’AFA Baix.

  ” Estem convençuts que podrem detectar abans la malaltia , de manera més simple i a un preu raonable”, ha afegit, i ha concretat que l’objectiu de la fundació és que el centre es converteixi en un referent internacional en el diagnòstic i tractament de l’Alzheimer .

   La construcció del centre és la culminació de deu anys de col · laboració entre Grífols i la Fundació ACE de  l’Institut Català de Neurociències Aplicades : “Per a nosaltres l’Alzheimer era una cosa molt desconeguda abans, però ara hi estem implicats de ple “, ha dit Grífols .

   Ha explicat que la companyia que lidera està ajudant econòmicament a la Fundació ACE – ha pagat la construcció del centre – perquè és ” la líder mundial i la que més pacients té” .

 

UN CENTRE PIONER

 El Barcelona Alzheimer Treatment & Research Center ha estat dissenyat per adaptar-se al model de gestió de la Fundació, un model de gestió i atenció socio-sanitària que ha estat reconegut com un model exemplar en un recent article de la revista Alzheimer’s & Dementia ( publicació oficial de l’Alzheimer’s Association dels Estats Units).

 El centre, de 1.800 metres quadrats , està dividit en dues grans àrees : La Unitat de Diagnòstic i l’Hospital de Dia de Tractament Farmacològic, per al pacients que formen parts d’assaigs clínics per la malaltia d’Alzheimer en les seves diverses fases. La Direcció i Administració de la Fundació també es troben en aquest nou centre. 

 

ESTUDI AMBAR

   El primer projecte de recerca que es durà a terme al centre és l’assaig clínic Ambar (Alzheimer Management by Albumin Replacement) de Grífols , basat en transfusions d’albúmina dels pacients en estadi lleu i moderat per aconseguir que no avanci la malaltia .  Concretament , Ambar assaja la teràpia combinada de recanvi plasmàtic amb reposició principalment amb albúmina en diferents dosis , un enfocament nou en el tractament de la malaltia .

   ” Espero que l’assaig sigui positiu i el tractament pugui ser el definitiu” , ha explicat Grífols , que ha recordat que a Espanya hi 500.0000 pacients diagnosticats i que l’Alzheimer és una malaltia en alça causa de l’envelliment de la població .

   A més , Grífols durà a terme l’estudi clínic d’uns ‘ kits ‘ de diagnòstic d’hora a partir d’un test en sang i un altre d’immunització activa mitjançant les vacunes que desenvolupa la companyia Araclon Biotech , el centre també estarà obert a assaigs clínics d’altres farmacèutiques .