ca
Sense categoria

Hàbits saludables i nous fàrmacs, principals armes contra l’alzheimer.

L’Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer i Altres demències del Baix Llobregat (AFA Baix), en col·laboració amb la Cooperativa Obrera de Viviendas (COV), ha convidat al doctor Jordi Gascón Bayarri a fer una xerrada sobre demències el passat dijous 5 d’octubre a la seu de la COV del Prat (pl. Roigé i Badia, 3).

En una entrevista a elprat.ràdio (la podeu escoltar a través de l’enllaç situat al final d’aquesta peça), el doctor Gascón ha explicat que per prevenir demències com l’alzheimer és fonamental mantenir uns bons hàbits de salut com dormir bé i suficient, dur una alimentació saludable, fer activitat física, mantenir bones relacions socials i controlar aspectes metabòlics com el colesterol, la diabetis, la pressió arterial, etc.

Jordi Gascón també ha valorat molt positivament la propera comercialització de medicaments com el Lecanemab (ja aprovat als Estats Units) i el Donanemab, que estan pensats per ser administrats durant les etapes primerenques de l’alzheimer i que sembla que incidiran molt positivament en el curs evolutiu de la malaltia.

Jordi Gascón és especialista en neurologia a l’hospital de Bellvitge i té una consulta privada a la nostra ciutat.

Entrevista a Mercè Rull, directora d’AFA Baix, i al doctor Jordi Gascón: