ca

Homes que consumeixen altes quantitats d’alcohol poden patir demència.

 

Un grup d’investigadors de Girona ha realitzat un estudi sobre els tipus de demència. La investigació es basa en casos epidemiològics poc freqüents en persones majors de 65 anys.

Amb els resultats han detectat que les demències són més freqüents en homes que consumeixen de forma abusiva i crònica alcohol.

L’estudi va ser publicat a “Alzheimer” Dementia: Journal of the Alzheimer Association. L’article registra que, de 100.000 persones amb demència, 3,7 casos a l’any són homes que pateixen demències relacionades a l’alcohol. Dins d’aquest mateix marge, les dones registren 1,7 casos de demència per consum de licor.

En el cas de les dones, els especialistes van descobrir que els trastorns mentals crònics són més comuns en les dones. Es va registrar que 3,8 dones pateixen trastorns crònics davant d’un 0,8 en homes

Aquest estudi es considera com un treball pioner a Catalunya. Els investigadors del Registre de Demències de Girona (ReDeGi) del Servei Català de la Salut (CatSalut) han analitzat les dades dels últims deu anys relatius a més de 7.500 pacients de la Regió Sanitària de Girona. La investigació ha estat reconeguda per l’Institut Assistència Sanitària (IAS).

 

 

Font: www.elmundo.sv