ca

Identifiquen un biomarcador en sang que detecta l’Alzhèimer en fase inicial.

 

Investigadors de l’Institut de Neurociències de la Universitat Autònoma de Barcelona (Inc-UAB) i del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa sobre Malalties Neurodegeneratives (CIBERNED), entre d’altres, han identificat un biomarcador en sang que diagnostica l’Alzheimer en fases inicials.

La troballa ha consistit en identificar una signatura molecular basada en petites molècules –composta per miR-92-3p, miR-181c-5p i miR-210-3p– que s’han trobat en pacients amb deteriorament lleu i Alzheimer, així, aquestes dades preliminars han suggerit que la firma podria usar-se per predir la progressió del deteriorament cognitiu lleu de la malaltia, segons ha informat la UAB aquest divendres en un comunicat.

L’investigador de l’Inc-UAB, José Rodríguez, ha assegurat que aquest treball permetrà un “impuls en l’avanç terapèutic” de la malaltia, a més d’una aplicació de teràpies no farmacològiques utilitzades per mantenir la funció cognitiva que milloraran la qualitat de vida dels pacients.

Una altra de les responsables del treball, Dolors Siedlecki-Wullich, ha indicat que s’obre la porta a un “kit molecular que podria proporcionar un mètode senzill, mínimament invasiu, eficaç i assequible” per al diagnòstic de l’Alzheimer en el seu etapes inicials en l’examen rutinari que es realitza.

La investigació s’ha publicat aquesta setmana a ‘Alzheimer’ s Research & Therapy ‘i han format part investigadors de diferents organitzacions nacionals i internacionals.

 

 

font:www.lavanguardia.com