ca

Irán produeix la primera medicina herbària del món contra l’Alzheimer.

 

Científics iranians han produït la primera medicina herbària del món per “curar” l’Alzheimer o impedir que aquesta malaltia progressi.

El medicament anomenat Melitropic va ser presentat dissabte durant una cerimònia a l’Institut de Plantes Medicinals del Centre Acadèmic d’Educació, Cultura i Investigació de l’Iran (ACECR, per les sigles en anglès).

En la cerimònia de llançament d’aquesta medicina, que impedeix el progrés de la malaltia d’Alzheimer alleujant els seus símptomes com pèrdua de memòria i confusió, van estar presents el ministre de Salut de l’Iran, Hassan Qazizade Hashemi, i diversos investigadors del país persa.

Els científics es van fonamentar en la basta experiència del país en el tractament de trastorns mentals, i al mateix temps van utilitzar els últims estudis relacionats en el món per produir aquesta medicina herbari.

El president de l’Institut de Plantes Medicinals, el Dr. Shamsali Rezazade, va explicar que s’havia realitzat una sèrie dels experiments clínics sobre 42 pacients, d’entre 65 i 80 anys, amb símptomes de la malaltia d’Alzheimer de fase inicial a moderada per determinar l’efectivitat de Melitropic.

A més, va afegir que mentre que l’extracte de dracocephalum -un gènere de plantes fanerògames pertanyent a la família Lamiaceae- es va administrar als del grup experimental, els pacients del grup de control van rebre placebos.

Rezazade recalcat així mateix que els índexs d’oblit i reconeixement i els potencials efectes secundaris van ser analitzats després de quatre mesos d’estudis: els resultats van registrar una millora notable en l’estat mental dels pacients als quals se’ls havia donat l’extracte de dracocephalum.

Segons va manifestar Rezazade, el trastorn d’ansietat i els símptomes d’irritabilitat es van disminuir de forma considerable entre els infermers del grup experimental.

D’altra banda, el director de l’ACECR, Seyed Hamidreza Tayebi, ha informat de l’adopció de certes mesures perquè Melitropic sigui introduït en els mercats mundials de medicaments.

Iran ha fet grans passos per guarir o tractar aquesta malaltia, de fet, l’investigador postdoctoral iranià a la Facultat de Medicina de Harvard i guanyador del premi de l’Institut d’Alzheimer d’Estats Units, Kurosh Shahpasand, va anunciar l’any passat que l’Iran es convertirà en un centre internacional per al tractament d’Alzheimer en els propers sis anys.

 

font: wordpress / hispan.tv