ca

Jesús Rodrigo, director executiu de CEAFA, elegit membre de la Junta Directiva d’Alzheimer Europa.

 

Jesús Rodrigo, director executiu de la Confederació Espanyola d’Associacions de Familiars de persones amb Alzheimer i altres demències (CEAFA) ha estat nomenat membre de la Junta Directiva d’Alzheimer Europa (AE). La Junta d’Alzheimer Europa va ser triada en l’Assemblea General Anual celebrada el passat 20 d’octubre a Glasgow (Escòcia).

La nova Junta Directiva d’Alzheimer Europa estarà presidida per l’alemanya Heike von Lützau-Hohlbein i el seu mandat serà de dos anys. La primera reunió dels nous membres de la junta tindrà lloc aquest proper mes de desembre.

Alzheimer Europa és una organització, sense ànim de lucre, que té com a objectiu millorar l’atenció i el tractament de les persones amb demència a través de la col·laboració entre les associacions que en formen part.

Per CEAFA ser membre de la Junta Directiva d’Alzheimer Europa suposa un reconeixement a la tasca que la nostra Confederació ha desenvolupat en els últims anys, alhora que representa una oportunitat magnífica per incorporar a la nostra activitat de representació i defensa nous coneixements i plantejaments des de la perspectiva europea; a més, “CEAFA podrà aportar també la seva experiència i coneixement i compartir-lo amb la resta d’organitzacions que conformen aquesta estructura”, en paraules de Jesús Rodrigo.

Durant l’esmentada Assemblea General del 20 d’octubre es va aprovar per unanimitat dels seus 26 membres l’anomenada Declaració de Glasgow. En aquesta declaració es demana la creació d’una Estratègia Europea sobre la Demència, així com una estratègia nacional en els diversos països europeus.

Els signants de la Declaració de Glasgow fan una crida als líders mundials perquè reconeguin la demència com una prioritat de salut pública i per desenvolupar un pla d’acció mundial sobre la demència. Per la seva banda les associacions i organitzacions que formen Alzheimer Europa es comprometen a la promoció dels drets, la dignitat i l’autonomia de les persones amb demència. AE recorda que aquests drets són universals i estan garantits en el Conveni Europeu de Drets Humans, la Declaració Universal dels Drets Humans, els Pactes Internacionals de Drets Culturals Drets Polítics Econòmics, Socials i Civils i la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat .