ca

La covid-19 no pot amb els mèrits dels merescuts guanyadors de la sisena edició dels Premis El Llobregat.

 

El covid-19 fastidió todo lo que pudo a la VI Edición de los Premios El Llobregat, pero al final no pudo con ellos. Por dos veces se tuvo que aplazar, a causa de la pandemia la gala prevista en el Auditori de Cornellà. Al final no hubo acto público, pero los premiados pudieron recibir sus merecidos galardones en la redacción de El Llobregat con todos los honores.

Els sis guanyadors no sabien que havien estat escollits per votació popular fins poques hores abans de recollir el trofeu, de manera que hi va haver emoció fins a l’últim moment. La cerimònia de lliurament de premis pot no haver estat tan lúcida com ens hagués agradat, però no és per això que els guanyadors li van donar les gràcies menys. Al contrari. En situacions com aquestes, sentir-se apreciat i reconegut és encara més encoratjador.

Premi Aigües Cristalines: Manolo Garrido

 

 

Manolo Garrido, Premi Aguas Cristalinas,ha agraït el guardó, destacant la seva vinculació amb el riu i que el fet que “la publicació local per excel·lència del Baix Llobregat i l’Hospitalet reconegui la meva feina em fa sentir molt satisfet i vull agrair a totes les persones que també m’han votat”:

La veritat és que per a mi el concepte est de Llobregat, la marca, el Llobregat, el territori, la publicació, em sento molt vinculat a ella, a la publicació, perquè també tinc el plaer de tenir aquesta finestra on puc ser escoltat, en aquesta secció de podcast de “Peces de vida…”

El concepte territorial-fluvial-local sempre ha estat vinculat a mi. La meva participació en el món de la comunicació, més concretament en el món de la ràdio, té aquest component local-regional, que també s’associa amb la comunicació del Llobregat. La veritat és que quan vaig tenir coneixement que havia estat seleccionat per a aquest objectiu del premi Crystal Waters va ser un orgull i una satisfacció, perquè he tingut l’oportunitat i el plaer tantes vegades d’estar present en la cerimònia de lliurament de premis. Implicant-me en aquest cas en la nominació el vaig considerar un premi i per això vaig fer saber als líders del Llobregat. I quan fa uns dies vaig rebre la comunicació que havia guanyat de la categoria d’aigües cristal·lines, va ser una satisfacció absoluta.

El premi és per resultat directe i en aquest cas, ve de la mà d’una de les publicacions, de la publicació per excel·lència, vinculada a un territori en el qual em sento molt vinculat ara mateix a la comarca del Baix Llobregat, perquè no ho oblidem, tinc un altre alment comarcal amb el Baix, que és el meu treball a Cornell ràdio. Sempre m’he mogut en el món de la comunicació pels territoris, al voltant de l’àrea local, i que una publicació comarcal, com és el cas del Baix Llobregat i l’Hospitalet, reconeix que la meva feina em fa molta il·laboració, i vull agrair a la gent que em va votar.

 

Premi Major Crescuda: Judith Corachán

 

 

Recull el Premi Vicente Corachán, pare de Judith Corachán. L’atleta, actualment competint als Estats Units, va assenyalar que el premi és una recompensa pel seu esforç “en un moment difícil” i una “injecció de motivació”:

Gràcies per aquest premi. Aquest premi fa especial il·lusió no només pel que significa rebre una recompensa pel meu treball i esforç, sinó perquè només arriba en un moment difícil per a tothom i és una injecció de motivació per seguir lluitant pel que estimes i vols malgrat les circumstàncies. Gràcies a tots els que van votar per mi i per tots els meus seguidors.

Premio Caudal Amazónico: Joan Margarit

 

 

Premi Ribera Solidària: Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat

 

Recull el Premi Maria Rosa Giner, presidenta de l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Baix Llobregat,Premi Ribera Solidaria. Maria Rosa ha aplaudit que “després de vint-i-cinc anys ajudant les famílies i els malalts” continuen rebent premis:

Estem molt agraïts per aquest reconeixement, després de tants anys que hem estat ajudant a les famílies i els malalts. Estem molt contents d’haver atorgat aquest premi.

No ens ho esperàvem, però sempre és apreciat. Després de 25 anys estem al Baix Llobregat ajudant a les famílies i als malalts que creiem que ens ho mereixem i que el reconeixement per la nostra feina sempre és bo.

Xavier Rull, cap de l’Àrea de Comunicació de l’AFA Baix Llobregat, també ha volgut afegir:

“Vull aprofitar aquesta oportunitat per agrair-vos de tot cor per haver pensat en nosaltres per la candidatura dels Premis El Llobregat en la categoria Ribera Solidària.

La nostra associació treballa per a malalts d’Alzheimer i les seves famílies des de fa 25 anys, després de la qual cosa ha aconseguit aportar recursos específics per a aquest col·lectiu a la comarca del Baix Llobregat, una comarca en la qual no n’hi havia cap, com en la majoria de comarques de l’Estat.

Encara que aquesta realitat, fruit d’un esforç constant per fer que les coses ben fetes arribin al màxim possible a les persones amb els recursos disponibles, ens omple de satisfacció, rebre el reconeixement del nostre treball a través de nominacions a premis mediàtics com el seu ens fa una gran il·lusió, no ho dubtis. Max quan ens fixem en els merescuts guanyadors i nominats d’edicions anteriors.

Si el sol fet de la seva nominació ja és font d’orgull, rebre suport popular en la votació és un “rínxol arrissat” que ens omple de satisfacció alhora que ens anima a seguir treballant en la nostra missió encara més dura.

Esperem el dia 4 perquè puguem fer-ho públic, lamentant, sí, que la pandèmia feliç no ens hagi deixat fer un lliurament de premis com els anteriors.

Sigui com sigui, vull agrair-vos de nou per haver pensat en l’Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer del Baix Llobregat per a la candidatura de la 6a edició dels Premis Llobregat, demanant-vos que amplieu això gràcies al Sr. Xavier Adell i a la resta de l’equip del Llobregat. Estarem pendents de la publicació de la seva edició de desembre.

Moltes gràcies per tot i felicitacions pel vostre treball i per la iniciativa dels Premis EL Llobregat. Ens tenen a la teva disposició per al que necessitin.”

 

Premi Afluent Verd: APAE Catalunya

 

 Recullen el premi Tere Rodríguez, director, i María Figuerola, responsable de benestar animal i coordinadora voluntària de l’APAE Catalunya, Premi Tributary Verd. Van agrair als electors l’elecció i als ajuntaments la seva confiança en el vers pel rescat i rehabilitació de fauna urbana i exòtica:

Des d’APAE CATALUNYA (Protector d’Animals Exòtics) volem agrair als ajuntaments la seva confiança en nosaltres per poder dur a terme el rescat i rehabilitació de la seva fauna urbana i exòtica, gràcies a això hem estat nominats a aquest premi. També volem donar les gràcies a totes les persones que han votat i que ens donen suport cada dia en aquesta gran aventura que és APAECATALUNYA. Tots ells ens han fet possible haver estat premiats precisament en aquest any que tant ha d’entendre que d’alguna manera o altra tot funcionarà.

 

Premi Aigües Braves: Juan Bergua y Luísa Vera

 

Per acabar, Juan Bergua i Luísa Vera, Premi Aigües Braves,van recordar la seva filla Cristina, desapareguda fa vint-i-tres anys:

En primer lloc, agrair a aquest diari i a tot el seu equip aquesta iniciativa per atorgar aquests 6è premis al Llobregat 2020. Enhorabona a tots vostès donar als guanyadors en aquesta edició. El Premi Aigües Braves ha tingut tres candidats, i hem estat els afortunats. Però vull enviar una salutació a Sergio, el cosí del suc de sol, i togrid, que va passar 50 dies amb la seva filla petita, va acampar davant de l’ajuntament de l’Hospitalet en el tema del desallotjament.

Ara només vull dedicar unes paraules al tema dels desapareguts:

“Quan un ésser estimat es troba en condicions de persona desapareguda, la incertesa sobre el seu parador per a la seva família continua indefinidament i no és possible posar fi a ella mentre aquesta condició es mantingui, ni tan sols és possible saber si la persona desapareguda encara és viva.

D’altra banda, com que en ser filla menor d’edat, la seva desaparició deixa una vida sense èxit, ja que és una vida jove que desapareix:

Les seves possibilitats de realització són arrencades per la mutilació arrissada dels seus plans i desitjos. De manera que viure aquesta experiència amarga és patir una pèrdua interminable que mai es consumeix com a tal.

Es tracta de viure acompanyats d’una absència constant que res sembla resoldre o recuperar el que va desaparèixer, ni consumir la seva pèrdua, perquè sigui possible i continuar la vida per passar a una altra cosa.

La vida requereix una ment oberta per poder adaptar-se als canvis, o més aviat, per aprendre a viure sense la teva filla (cosa que és molt difícil) la meva dona i jo hem estat sense la nostra filla Cristina durant més de 23 anys i, encara no hem après a viure sense la seva absència.

La recerca de la nostra filla és una ordre del cor que la intel·ligència no discuteix.

Finalment, vull que sàpigues, que quan una persona desapareix, els seus drets no desapareixen, i un d’ells s’ha de buscar fins a les seves últimes conseqüències.

La meva dona, el meu fill, jo, i tota la meva família, fa més de dues dècades que viuen en incertesa que no ens permet tenir dret a duel només a la nostra filla, perquè mentre no hi ha cadàver no podem celebrar el dol.

 

Premis El Llobregat

Els Premis El Llobregat es van organitzar per primera vegada el gener de 2015 a l’Hospitalet amb l’objectiu de reconèixer el treball de persones i entitats del territori. Després de l’estrena d’aquesta primera edició, la publicació ha celebrat un total de cinc edicions: l’Hospitalet (2015), Sant Boi (2016), el Prat (2017), Gava (2018) i Viladecans (2019) en aquest esdeveniment anual que serveix de festival de cap, però també del territori amb una àmplia presència institucional. Aquest any 2020, amb motiu de la crisi sanitària provocada pel coronavirus, el consell editorial del Llobregat va decidir no celebrar la gala habitual i convocar els guanyadors, un per un, per presentar el guardó. Esperem recuperar-lo l’any que ve 2021, si la situació sanitària ho permet.

Aquesta és la ràtio de guanyadors de les edicions anteriors:

Premis I El Llobregat: Jordi Avole, Karra Errejalde, Manel Esteller, Associació Educativa Itaca, Banc dels Aliments i Consorci del Parc Agrari. *Menció especial a Mercedes Mila.

II Premis El Llobregat: Francesc Casbas, Sonia Corrochano, Cristina Manresa, Fundació El Llindar, Ecologistes en Acció – Les Agulles i Associació de Parados Majors de 45 anys.

III Premis El Llobregat: Jesús Vila, Núria Marqués, Frederic Cano, GATS, SOS DELTA i Molins Acull.

IV Premis El Llobregat: Esports La Xarxa, Laura Ferrés, Juan Gómez Chicuelo, Fundació Rubricatus, Fundació CRAM i Comissió d’Apoderament del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu de Sant Boi.

V Premis El Llobregat: Mireia Navarro (R.D. Cornell), Alfred i Aitana, Oriol Junqueras, el Consell de les Dones del Baix Llobregat, Spipigoladors i Cinta Tort

 

El Llobregat

La publicació comarcal El Llobregat es publica des de l’abril del 2006 al Baix Llobregat i l’Hospitalet. Amb una clara aposta pel reporterisme, porta des del setembre del 2016 a La Vanguardia el primer divendres de mes en punts de venda i abonats. Aquest any, precisament, va ser guardonada com la millor publicació gratuïta a Espanya el 2015 per l’Associació Espanyola d’Editors de Publicacions Periòdiques (AEEPP). A més, la publicació es distribueix en tots els Caprabo del Baix Llobregat i l’Hospitalet, així com la distribució en si mateixa en altres punts i retratrant. Per aquest motiu, es considera la publicació regional impresa de referència en el territori.

 

 

https://www.elllobregat.com/noticia/19313/lhospitalet/el-covid-19-no-puede-con-los-meritos-de-los-merecidos-galardonados-de-la-sexta-edicion-de-los-premios-el-llobregat.html