ca

La FDA, contra l’estafa en els productes “anti-Alzheimer”.

 

L’Administració d’Aliments i Medicaments (FDA, per les sigles en anglès) dels Estats Units ha emès 12 cartes d’advertència i 5 cartes d’assessorament en línia a empreses que comercialitzen productes sobre els quals afirmen que poden curar, revertir o evitar l’avanç de l’Alzheimer.

Més clara i directa no ha pogut ser la FDA nord-americana, l’organisme que regula, entre altres temes, la comercialització de medicaments als EUA En un article publicat a la seva web adverteixen contra les empreses que «ofereixen productes que afirmen, sense proves, que poden prevenir, tractar, retardar o inclusos curar la malaltia d’Alzheimer».

I segueix el regulador advertint que «en el millor dels casos, els productes oferts per aquests estafadors no tindran cap efecte en el pacient; en el pitjor, poden ser perillosos per a qui els consumeix », de vegades impedint que segueixi el tractament mèdic estàndard.

En la majoria dels casos, encara que no sempre, aquests productes es venen com a suplements dietètics i el canal de venda principal és Internet, territori en el que aconsegueixen arribar a milions de persones, fonamentalment gràcies a les xarxes socials.

La FDA va emetre 12 cartes d’advertència i 5 cartes d’assessorament en línia a empreses que comercialitzen aquests productes (un total de 58), que han de respondre en un termini de 15 dies. Si en aquest període no responen a la FDA explicant com van corregir les violacions detectades, l’organisme regulador podria iniciar accions legals.

Per ajudar a la població a detectar millor els productes, la FDA ha publicat fotos a un compte de flickr.

 

PROTEGEIX-TE, AQUESTES SÓN LES AFIRMACIONS FALSES MÉS COMUNS

Aquests productes es promocionen amb afirmacions no aprovades per prevenir, tractar o curar la malaltia d’Alzheimer. La FDA adverteix als consumidors que han d’evitar els productes no aprovats i potencialment insegurs. | U.S. Aliments i medicaments

En un article publicat a inicis d’aquest mes (febrer 2019), la FDA dóna algunes claus per detectar els estafadors que comercialitzen productes sense cap base científica, aprofitant la vulnerabilitat de milions de persones que s’enfronten a malalties sense tractament curatiu en el mercat .

Per exemple, algunes afirmacions que poden fer:

“En només una setmana, vostè pot fins revertir el deteriorament mental relacionat amb la demència o fins i tot l’Alzheimer”;

“S’ha demostrat clínicament que ajuda amb les malalties mentals com l’Alzheimer i fins i tot la demència”;

“Els suplements s’usen per curar la malaltia d’Alzheimer”;

“Pot … reduir a la meitat el risc de desenvolupar l’Alzheimer”;

“Pot ajudar a evitar l’avanç de l’Alzheimer”; i

“S’ha demostrat clínicament que ajuda amb les malalties mentals com l’Alzheimer i fins i tot la demència”.

Per protegir-se de la propaganda, el regulador recomana dubtar dels productes que es comercialitzin com a suposat «descobriment científic» o que estiguin acompanyats d’algunes de les afirmacions anteriors.

 

S’ACOSTEN NOVES REGULACIONS PER Al SECTOR DELS SUPLEMENTS DIETÈTICS

Davant l’auge de nous productes en el sector dels suplements dietètics, sobretot als EUA, on 3 de cada 4 persones consumeix algun suplement de forma regular, la FDA ja ha anunciat que prendrà accions per modernitzar la regulació i supervisió dels suplements dietètics.

Vol fer èmfasi especial, en la comunicació ràpida de les advertències sobre els productes als consumidors, en la falsa publicitat i en l’etiquetatge, sense deixar de donar marge a la innovació en un sector que, reconeix, ofereix alguns productes que contribueixen a la salut dels seus consumidors.

 

 

Dunia Chappotin

Fuente:www.infotiti.com