ca

La fotografia dels actes programats per l’AFA amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer.

 

El passat dia 21 de Setembre es va celebrar el Dia Mundial de l’Alzheimer, una jornada d’informació i reivindicació per fer visible a tota la societat la problemàtica de la malaltia i les conseqüències que genera tant al malalt que la viu com als familiars que la pateixen.

L’AFA Baix Llobregat programa, cada any per aquestes dates, tota una sèrie d’activitats a la comarca per informar la ciutadania sobre l’Alzheimer i tot el que comporta. Xerrades impartides per grans professionals que versen sobre la malaltia, sobre com actuar si es perd un malalt, sobre els avenços mèdics… Però també cinefòrums, exposicions artístiques i obres de teatre.

Volem que es conegui la problemàtica i volem també explicar i treballar aquells hàbits saludables que la ciència associa a factors de risc de la malaltia: organitzem tallers de memòria, de risoteràpia, de musicoteràpia, d’exercici físic, de nutrició , de reminiscència… 

Enguany cal destacar com a novetat la 1a caminada per l’Alzheimer feta a Sant Joan Despí que va comptar amb més de 100 inscrits  i va ser respectada per la pluja. Esperem que sigui la primera de moltes! 

Evidentment, també són dignes de menció especial  actes com el FESTIB@LL pratenc, aquest festival de balls que omple el Teatre Modern; o la Memòria està de Moda de Cornellà, que quasi omple l’Auditori d’aquest municipi, que són actes que acaben mobilitzant centenars de persones del teixit municipal, que requereixen una gran mobilització de professionals i voluntaris, un esforç organitzatiu important i que formen part ja de l’imaginari col·lectiu de l’AFA Baix Llobregat.

També voldríem destacar, per la seva bellesa i la generositat del seu autor,  la preciosa exposició d’en Cristian Sarmiento que ha estat exposada a Cornellà i que exposarem a altres poblacions de la comarca.

Durant aquest període que engloba el Día Mundial de l’Alzheimer, dediquem també temps a recaptar fons per poder seguir tirant endavant l’Associació i tot el que comporta i ofereix. Les taules petitòries i informatives han arribat enguany a 10 localitats del Baix Llobregat, recaptant en total 16.747,50€. Moltes gràcies als voluntaris que les ateníeu i al gent que va donar els seu granet de sorra per la causa. Sou genials.

Voldríem agrair també la bona predisposició i professionalitat dels ponents de les xerrades, la dels professionals dels tallers i de l’AFA. Sobretot destacar la feina realitzada pels voluntaris i les delegades  de l’associació, doncs tots aquests actes necessiten una producció i una feina al darrera que no es veu, però és imprescindible: des de les trucades i la divulgació  fins a l’embolicar obsequis pels nens que desfilen a la Memòria està de Moda. Moltes gràcies a tots, quins cracks esteu fets…

I, com no, agrair també el paper de les institucions, dels ajuntaments que tantes facilitats ens donen per realitzar la nostra tasca en les millors condicions possibles. Moltes gràcies pel vostre suport i per ser conscients de la nostra utilitat.

Per acabar, convidar-vos a fer un tastet del que ha estat el Dia Mundial de l’Alzheimer 2016 fent una ullada a les imatges que ens ha donat l’efemèride. Podeu accedir a la galeria clicant sobre l’enllaç que trobareu en finalitzar aquestes ratlles.

L’any que ve, més i millor, no ho dubteu.