ca

La Fundació ACE formarà en alzhèimer i altres demències a professorat de Ciències Naturals.

 

Amb l’objectiu d’ampliar els coneixements del professorat de biologia, geologia i ciències mediambientals de secundària i universitari, Fundació voreres Barcelona Alzheimer Treatment & Research Center, entitat dedicada al diagnòstic, tractament i investigació d’Alzheimer, ha impulsat un projecte de formació sobre la malaltia d’Alzheimer i altres demències, que permetrà als docents aprofundir en la realitat de les malalties neurodegeneratives.

Gràcies a aquesta iniciativa els experts de la Fundació impartiran el curs ‘Normalitat cognitiva i demències’ a través del Seminari Permanent de Ciències Naturals (SPCN), una associació de professors d’institut i universitat, principalment de les especialitats de biologia i geologia, que organitzen , entre altres activitats, cursos de formació de professorat en conveni amb l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICE-UAB).

La formació tindrà lloc a l’ICE-UAB entre els mesos de gener i març i constarà d’un programa multidisciplinari pensat per fer una aproximació a la malaltia des de diferents perspectives.

Entre els tallers que es realitzaran destaquen alguns com el d’eines bioinformàtiques en línia, el de biomarcadors i tècniques de laboratori en la investigació de l’Alzheimer o el de factors de risc, dedicat a la possible prevenció de la malaltia a través d’hàbits de vida saludable. A més dels tallers, els participants tindran l’oportunitat de visitar la Unitat de Diagnòstic i la Unitat d’Investigació Aplicada de Fundació ACE per conèixer de primera mà les tasques que es desenvolupen al centre.

Tal com destaca Alba Benaque, directora adjunta de Fundació ACE i formadora del curs, “des de Fundació ACE estem convençuts que la formació és un dels aspectes clau per apropar la realitat de l’Alzheimer i les demències a la societat i per aconseguir que tots estiguem més conscienciats “. I és que per a aquesta experta el coneixement de la malaltia resulta també fonamental a l’hora de poder detectar-la en el nostre entorn i poder fer un diagnòstic precoç.

Per la seva banda, des del Seminari Permanent de Ciències Naturals es recalca la importància de la formació contínua del professorat i que “amb aquest curs podrem conèixer millor una malaltia complexa i estarem més capacitats per poder explicar-la als nostres alumnes i oferir-los eines a l’hora de enfrontar-s’hi “.

 

font:geriatricarea.com