ca

La ingesta moderada de marisc alenteix l’Alzheimer i la demència, segons un estudi.

 

La ingesta moderada de marisc alenteix l’avanç de l’Alzheimer, segons un estudi de científics de la Rush University Medical Center de Chicago (EUA). L’alentiment de l’Alzheimer va ser associada amb el consum de marisc malgrat que aquest ha estat relacionat al seu torn amb la presència de majors nivells de mercuri en el cervell, encara que aquests nivells no semblen determinar una major incidència de la malaltia, segons l’estudi que publica el Journal of the American Medical Association (Jama).

El vincle entre el marisc i el mercuri ja estava establert, però la novetat és com aquesta presència de mercuri en el cervell afecta les malalties neurodegeneratives. En les persones que van prendre almenys una ració de marisc a la setmana es va trobar menor grau de desenvolupament, menor definició i menor extensió de la malaltia en el cervell.

L’estudi es va realitzar a través de l’autòpsia del cervell de 286 participants que havien aportat abans de morir els seus hàbits alimentaris i que van viure fins als 90 anys de mitjana.

 

Concentració cerebral de mercuri

“Pel que ens consta, aquest és el primer estudi sobre la relació entre la concentració cerebral de mercuri i neuropatologies cerebrals o dietes”, va explicar Martha Clare Morris, que va liderar la investigació. “Els pacients i les seves famílies han de sentir esperançats perquè intervencions com el consum de marisc els ajudin a reduir les manifestacions clíniques de la malaltia de l’Alzheimer i la demència”, van analitzar els doctors Edeltraut Kroger i Robert Laforce Jr., de la Universitat de Laval, al Quebec.

Malgrat les esperances infoses per aquestes noves evidències, els autors van advertir que la mostra estudiada van ser adults de raça blanca no hispans, de manera que per extrapolar els beneficis a tots els pacients s’han de portar a terme investigacions a major escala.

 

Font: web RTVE / EFE