ca

La molècula EPPS podria ser capaç d’aturar l’Alzheimer.

 

Un equip de científics de Corea del Sud ha trobat una manera d’eliminar les plaques amiloides (plaques senils), dipòsits extracel·lulars de beta-amiloide que podem trobar en la substància grisa del cervell i que estan associades amb la degeneració d’estructures neuronals i són elements característics de la malaltia d’Alzheimer.

Així doncs, segons l’estudi publicat a la revista Nature Communications, la malaltia de l’Alzheimer està estretament relacionada amb la formació de plaques senils al voltant dels buits entre les cèl·lules nervioses del cervell, a través de les quals es transmeten senyals. Aquestes plaques es generen quan apareix la proteïna beta-amiloide i precisament la investigació consistia a descompondre aquesta proteïna del cervell en una sola unitat. Ho hauran aconseguit?

 

Una nova molècula EPPS seria capaç d’acabar amb les plaques amiloides

L’equip d’investigadors va buscar una forma d’eliminar la proteïna beta-amiloide del cervell dels ratolins i per a això van proporcionar aigua potable als mateixos amb una petita molècula anomenada EPPS que s’adhereix a les agregacions de beta-amiloide i les descompon en una sola unitat.

Aquesta nova molècula no només s’encarrega de trencar les proteïnes anteriorment esmentades, sinó que a més s’ha vist com els ratolins malalts d’Alzheimer veien millorats els seus problemes d’aprenentatge i memòria.

L’experiment “proporciona clares evidències que l’acumulació de plaques senils subjacent a la malaltia de l’Alzheimer” i tot i que asseguren que la molècula EPPS utilitzada probablement no sigui capaç de curar els pacients amb Alzheimer, sí que es mostren molt optimistes a l’hora d’assegurar que aquest descobriment podria frenar la degeneració neuronal del cervell i proporcionar així una millor qualitat de vida a tots els pacients.

No obstant això i encara que és evident que estem davant un altre gran descobriment de la ciència, els experts asseguren que no cal treure conclusions precipitades ja que és massa aviat per saber amb certesa si aquest tractament tindrà un mateix efecte en pacients humans. Tot i això, sembla evident que els científics busquen de forma constant una millora en el tractament de l’Alzheimer i és possible que la molècula EPPS costat de la ruptura de l’enllaç beta-amiloide situat en el cervell llanci una mica de llum en la recerca constant de la cura contra la demència.

 

font: cienciatoday.com