ca
Notícies

La (altra) vitamina que redueix el risc de patir Alzheimer.

L´Alzheimer és un trastorn cerebral que destrueix lentament la memòria i la capacitat de pensar i, amb el temps, l´habilitat de dur a terme les tasques més senzilles.

Martha Clare Morris, de l’Institut Rush per a la Salut de l’Envelliment, a la ciutat de Chicago, també associa la vitamina E amb una reducció del risc de deteriorament cognitiu (demències). Els resultats del primer estudi de Morris coincideixen amb un holandès que mostrava una associació entre les vitamines C i E i la protecció davant de la malaltia d’Alzheimer en determinats grups poblacionals.

“En un nombre important de població s’ha descobert que la vitamina E pot ser un protector eficaç davant del dany oxidatiu i altres mecanismes associats amb el deteriorament cognitiu i amb la demència”, va dir Martha Clare Morris, segons una publicació del portal Cuida’t Plus.

Això no obstant, queda per determinar si la vitamina E en els àpats o en suplements, o administrada de forma conjunta, pot prevenir o endarrerir el desenvolupament de dany cognitiu moderat o fins i tot l’Alzheimer.

A l’estudi de Morris van participar 815 persones majors de 65 anys pertanyents al projecte Envelliment i Salut de Chicago. Al començament del treball als participants no se’ls havia diagnosticat de demència.

Als 19 mesos, aquests individus van fer un qüestionari sobre les classes i quantitat de menjars que consumien l’any previ al reclutament. Al final del període d’estudi, es va diagnosticar el mal d’Alzheimer a 131 pacients i es va valorar la relació entre la ingesta d’antioxidants, com vitamines E i C, betacarotens i multivitamines, tant a la dieta com a suplements, i l’aparició de la malaltia.

La major part de lefecte protector es va trobar entre els subjectes que consumien una dieta rica en antioxidants. En aquest grup es va observar un 67% menys de risc d’Alzheimer quan es comparava amb els individus que seguien una dieta amb menors quantitats de vitamina E. No obstant això, el risc no baixava si el consum d’antioxidants provenia de suplements.

El te natural  ajuda a reduir el risc de patir Alzheimer
L´Alzheimer és un trastorn cerebral que destrueix lentament la memòria i la capacitat de pensar i, amb el temps, l´habilitat de dur a terme les tasques més senzilles, d´acord amb l´Institut Nacional sobre l´Envelliment, que forma part dels Instituts Nacionals de Salut dels Estats Units.

A més, Medline Plus, la Biblioteca Nacional de Medicina dels Estats Units, va explicar que la malaltia és la forma més comuna de demència entre la gent gran i primer afecta les parts del cervell que controlen el pensament, la memòria i el llenguatge.

Per això, el portal de salut Healthline va revelar que el te verd és ideal per millorar la funció cerebral, ja que propietats antioxidants i els seus “components de catequina poden tenir diversos efectes protectors a les neurones”.

Tot i això, d’acord amb l’Institut Nacional de Salut (NIH per les sigles en anglès) encara que és poc comú, s’han informat problemes hepàtics en diverses persones que van prendre productes de te verd, principalment extractes de te verd en forma de píndola.

Per aquesta raó, les persones amb malaltia hepàtica han de consultar un metge abans de prendre productes amb extracte de te verd, ja que les persones que prenen extractes de te verd, especialment aquelles amb malaltia hepàtica, han de suspendre’n l’ús i consultar un proveïdor de atenció mèdica si desenvolupen símptomes de problemes hepàtics (com dolor abdominal, orina fosca o icterícia).

A més, cal assenyalar que els tes verd, negre i oolong provenen de la mateixa planta, Camellia sinensis, però es preparen amb diferents mètodes, ja que per produir te verd, les fulles de la planta es couen al vapor, es fregeixen i es assequen.

Sobre la mateixa línia, el NIH va revelar que un petit nombre d’estudis suggereix que tant el te verd com el negre podrien tenir efectes beneficiosos sobre alguns factors de risc de malalties cardíaques, com ara la pressió arterial i el colesterol.

 

La vitamina que reduce el riesgo de padecer Alzheimer (semana.com)