ca
Notícies

La reinfecció per coronavirus podria provocar Alzheimer o Parkinson.

 

La doctora Aileen Marti, infectòloga col·laboradora de l’OMS i professora de la Universitat Internacional de la Florida (FIU), va revelar que les persones que es posen malaltes per tercera o quarta vegada de Covid-19, tenen moltes més possibilitats de tenir problemes com Alzheimer o Parkinson.

“Una cosa molt important que tothom ha d’entendre és que cada vegada que et poses malalts amb Covid-19 estàs fent més mal al sistema”, va explicar.

Marti al·ludeix a diversos informes clínics en què es conclou que “les persones que es reinfecten tenen més possibilitats de tenir el que s’anomena un ‘Covid a llarg termini’, és a dir, que tenen els símptomes del Covid durant molt més temps de les dues setmanes que es presumeix haurien d’estar les persones malaltes”. Sobre això, explica que els símptomes no obeeixen a la pèrdua de gust o olfacte sinó a condicions “molt més greus”.

“Són problemes neurològics”, amplia Marti. “Les persones que es posen malaltes per tercera o quarta vegada, o fins i tot més, tenen moltes més possibilitats de tenir problemes com Alzheimer o Parkinson, que són condicions que ningú vol patir”, comenta la doctora especialista en malalties infeccioses.

Per aquesta raó, Marti assegura que és imprescindible que la població en general segueixi prenent precaucions per protegir-se del Covid-19 ja que, insisteix, la pandèmia no s’ha acabat i el virus continuarà mutant

Per aquesta raó, la doctora va assegurar que és imprescindible que la població en general segueixi prenent precaucions per protegir-se del Covid-19 perquè la pandèmia no s’ha acabat i el virus continuarà mutant. “Si hi ha possibilitat de posar la vacuna de reforç, jo demanaria que la gent la hi posés”, va recomanar sobre la importància d’inocular-se contra el mortal virus.

Segons dades oficials facilitades per l’OPS, la regió de les Amèriques va reportar més d’1,6 milions de nous casos i 4.800 morts la darrera setmana. Tot i que continuen sent nombres alts, aquestes xifres representen un descens del 0,9% i el 3,5% respectivament. No obstant això, hi va haver un augment del 54,9% de casos positius a Centreamèrica ia Amèrica del Sud un 2%. Al Carib, els casos van disminuir un 5,2% ia Amèrica del Nord un 4,5%.

 

La reinfección por coronavirus podría provocar Alzheimer o Parkinson – Grupo R Multimedio