Un nou estudi de la Universitat de Tel Aviv (TAU) revela que els tractaments amb oxigen hiperbàric poden millorar els símptomes que pateixen els pacients d’Alzheimer.
“El tractament es realitza mitjançant una càmera d’oxigen hiperbàric, que en el passat ha demostrat ser útil per tractar ferides que triguen a curar”, va explicar el professor Uri Ashery de la Facultat Sagol de Neurociència i Facultat Ciències de la Vida de TAU, qui va dirigir l’estudi.
La oxigenoteràpia hiperbàrica, inhalació d’oxigen pur, s’ha utilitzat per embòlies, cremades, enverinament per monòxid de carboni, malalties per descompressió i fibromiàlgia.
En aquesta cambra, la pressió de l’aire és dues vegades més gran que la de la pressió atmosfèrica normal, ajudant a que la sang transport més oxigen a tot el cos. L’oxigen agregat estimula l’alliberament de factors de creixement i cèl·lules mare, que promouen la curació.
Els científics de TAU van utilitzar un model de ratolí amb la malaltia ‘alzhèimer i van descobrir que després de sotmetre’l a un tractament de 14 dies amb oxigen hiperbàric, la neuroinflamació es va reduir en un 40 per cent.
“Hem demostrat per primera vegada que la teràpia amb oxigen hiperbàric pot millorar la patologia de la malaltia d’Alzheimer i corregir els dèficits conductuals associats amb la malaltia”, va dir Ashery.
La investigació, publicada a la revista Neurobiology of Aging, va ser realitzada per l’estudiant de doctorat Ronit Shapira de la Facultat de Ciències de la Vida de TAU; els professors Beka Solomon i Dan Frenkel de l’Escola Sagol de Neurociència i Facultat de Ciències de la Vida de TAU; i el Prof. Shai Efrati de la Facultat de Medicina Sackler de TAU, l’Escola de Neurociència Sagol i el Centre Mèdic Assaf-Harofeh.
“El tractament amb oxigen hiperbàric és una teràpia segura i ben tolerada que s’usa en clíniques de tot el món per a diverses condicions mèdiques, inclosos trastorns neurològics. Encara que es requereix més investigació per aclarir els mecanismes beneficiosos de la teràpia i avaluar els seus efectes en diverses poblacions de pacients amb Alzheimer, té un gran potencial per al tractament de la malaltia, “va explicar Shapira.
“Els efectes beneficiosos de la teràpia amb oxigen hiperbàric es van demostrar directament en el teixit cerebral afectat per l’Alzheimer. Suposem que el principal desafiament serà iniciar el tractament en etapes primerenques abans que es perdi una quantitat significativa de teixit cerebral “, ha afegit.
© EnlaceJudíoMéxico
Fuente:www.enlacejudio.com