ca

L’AFA Baix Llobregat posa a disposició del seus socis un servei de consulta i atenció psicològica telefònica per assistir en el confinament.

 

El confinament instaurat per la solidaritat social o per ordre de les administracions que han decretat l’estat d’alarma comporta el tancament dels Centres i Tallers de l’Afa, centres i activitats imprescindibles pels malalts d’alzhèimer i les seves famílies que ara es veuen obligats a quedar-se a casa recluits. Si la malaltia d’alzheimer ja és prou complicada, aquesta situació pot agreujar tensions i portar a actituds que condueixin al síntoma del cuidador cremat o acabin repercutint en els familiars malalts de forma negativa.

Per tot això, l’AFA posa a la disposició del seus socis un servei d’assistència psicològioca telefònica, per ajudara a gestionar la cuarentena del coronavirus.

Quan us trobeu en situacions d’estrés, superats o, simplement, volgueu rebre algun consell o comentar alguna cosa, les psicòlogues que coordinen els diferents Centres i Espais de l’AFa estaran a la vostra disposició via telefònica, de tal manera que, potser estigueu tancats a casa, però mai estareu sols.

Els telèfons d’atenció psicològica estan organizats per zones geogràfiques i en funció del vostre Centre de referència  i són els següents:

-Molins de Rei: Srta. Sílvia Moncho, psicòloga i coordinadora del Centre Alois de Molins de Rei: 636.310.096

-Sant Boi de Llobregat:

  • Sr. César Barrachina, treballador social de l’AFA i delegat de l’AFa a Sant Boi:659.886.714
  • Sra. Alba Naval, psicòloga coordinadora de l’Espai Fem Memòria de l’AFA a Sant Boi: 616.197.571

-Cornellà: Sra. Antònia González, infermera coordinadora del Centre Alois de l’AFA a Cornellà: 686.453.680

-El Prat de Llobregat:   

  • Sra. Isabel Macanaz, psicòloga coordinadora del Centre Alois de l’AFA al  Prat: 649.154.728 
  • Sra. Mercè Rull, psicòloga delegada de l’AFA Baix al Prat.

Evidentment, si no teniu relació amb cap Centre, podeu trucar allà on volgueu.

D’altra banda, en aquesta notícia us adjuntem dos link:

Recordeu que podeu trobar també molta literatura útil per afrontar múltiples situacions amb un malalt d’alzhèimer en les publicacions de l’AFA (web i butlletins).

Sigui com sigui, una de les virtuds imprescindibles en situacions com aquesta ha de ser la paciència. També és important mantenir certes rutines, cuidar l’alimentació, tenir el malalt ocupat, distret, no caure en el malhumor ni estressar les situacions i tenir molt clar que la persona de la que tenim cura no està malalta.

Cuideu-vos, ànims i recordeu que no esteu sols!!