ca

L’AFA reprèn el seu SAD i incorpora l’estimulació cognitiva a domicili al seu catàleg de serveis.

 

Com bé sabeu, l’AFA Baix Llobregat, davant l’escenari que s’albirava ja a principis de març i conscients de la vulnerabilitat dels usuaris dels nostres Centres, va decidir, en un exercici de responsabilitat, anteposar la salut dels nostres malalts, la dels seus familiars i las dels professionals a qualsevol altra consideració, tancant així els nostres espais de teràpia i tallers abans fins i tot de que les administracions ho demanessin.  Per la matexia raó es va suspendre el SAD en el moment àlgid de la pandèmia.  

Ningú és més conscient que nosaltres de les necessitats del col·lectiu que atenem i de les dificultats de tenir-ne cura a casa, per això hem seguit en contacte amb els familiars dels usuaris dels Alois, fent-ne un seguiment de la mà de les responsables dels Centres, que han estat a disposició de qui ho ha necessitat per resoldre qualsevol dubte o circumstància que hagi pogut sorgir durant el període de confinament. 

Hem ofert tallers d’estimulació cognitiva online, grupals i individuals mitjançant videotrucada, així com suport emocional personalitzat i grups de suport per videoconferència. Hem creat i penjat material didàctic a les nostres xarxes socials perquè els nostres malalts puguin seguir treballant l’estimulació cognitiva des de casa i el nostre servei d’ajudes tècniques ha seguit funcionant amb normalitat.

Ara, un cop tenim tots els EPIS (Equips de Protecció Individual Sanitari), hem avançat a la fase 1 de desconfinament, l’amenaça de contagi és inferior a la dels moments més greus de la pandèmia, i hem recuperat personal que ha estat de baixa, podem reprendre amb totes les garantíes el Servei d’Atenció Domiciliària, que ja està en marxa. El preu del servei és de 10€ la hora i el podeu contractar a través dels canals habituals i del mail [email protected].

A més, adaptant-nos a les possibilitats i necessitats dels nostres malalts en aquest context de desescalada, hem implementat un nou servei d’estimulació cognitiva a domicili. Un servei que durà a casa de qui ho necessiti  una  professional de l’AFA que treballarà amb la persona malalta exerccicis d’estimulació cognitiva personalitzats. El preu del servei és de 12€ per hora.

Aquests dos serveis a domicili els pot sol·llicitar qualsevol soci, però es prioritzarà a aquelles persones que tinguin plaça en algun dels nostres Centres Alois.

Des de l’AFa seguim terballant des de  diferents plataformes (ECOM, FAFAC, CEAFA, Taula del Tercer SEctor i ajuntaments) per aconseguir que es puguin obrir els Centres (Alois i Espai Fem Memòria) el més aviat possible per poder seguir oferint estimulació congitiva i atenció personalitzada als nostres malalts i descàrrega als seus familiars cuidadors. El diàleg amb les administracions és constant, prioritzant sempre la salut de tots els implicats en la reobertura. Tot i això, des de les administracions competents encara no es té clar quan es podrà obrir. Tampoc tenim clar, malgrat que des de les diferents plataformes i des de la pròpia AFA tinguem els nostres propis protocols de reobertura establerts, si coincidiran amb els que plantegin les diferents administracions. Sigui com sigui, us tindrem informats quan tinguem un horitzó de reobertura de Centres i tallers, que sembla que cada cop tenim més a prop.

Us trobem a falltar!