ca

L’alzhèimer es comporta de diferent manera en homes i en dones.

 

L’Alzheimer es comporta de forma diferent en homes i dones i per això el seu abordatge ha de ser diferent.

Aquest és el missatge que va donar l’Associació de Dones per la Recerca i Treball Interdisciplinari en alzhèimer en un article publicat aquesta setmana a la revista Alzheimer ‘s & Dementia: The Journal of the Alzheimer’ s Association.

L’alzhèimer és un mal neurodegeneratiu crònic caracteritzat per la pèrdua progressiva de la memòria i de la capacitat dels qui la pateixen per realitzar activitats bàsiques. Aquest trastorn és el tipus de demència més comuna i afecta 36 milions de persones al món.

El sexe biològic juga un paper molt més gran del que es creu en el desenvolupament d’aquesta malaltia; factors hormonals i genètics es comporten de manera diferent en homes i dones.

Per exemple, la menopausa i problemes en l’embaràs, així com desordres amb els estrògens i altres hormones posen a algunes dones en major risc d’aquesta malaltia que als homes.

També hi ha el factor genètic amb el gen APOE4, que és una variant genètica més comuna en homes i que, en alguns casos, eleva la possibilitat de desenvolupar aquest patiment.

A això se li ha d’afegir que la forma en què cada sexe rep i processa la malaltia també varia.

“Per millorar el diagnòstic d’aquest mal i accelerar el desenvolupament de nous tractaments i intervencions, hem d’entendre millor com les diferències biològiques i socioculturals entre homes i dones influeixen en la progressió i tractament de l’Alzheimer”, va recalcar a la premsa Pauline M. Maki, autora principal de l’article.

En el document també es exhorta als investigadors a explorar més les diferències entre els sexes a l’hora d’enfrontar l’alzhèimer.

“Es necessiten més línies d’investigació per entendre millor el fenomen i així poder tractar-lo millor”, va emfatitzar Maki.

L’alzhèimer no té vacuna i el seu tractament principal consisteix a millorar la qualitat de vida dels pacients i fer que la seva evolució sigui més lenta. Per tant, qualsevol nova pista o suggeriment respecte a com abordar la malaltia, és més que benvinguda.

 

 

Fuente: https://www.nacion.com