ca

L’Alzheimer podria detectar-se amb una simple anàlisi de sang.

 

Un grup d’investigadors de la Universitat de Lund (Suècia), al costat de la companyia farmacèutica Roche, han desenvolupat una nova anàlisi de sang que permet detectar si una persona té la malaltia d’Alzheimer. A partir del proper mes d’octubre es començaran a provar en les consultes d’Atenció Primària.

En el nou treball, publicat a JAMA Neurology han col·laborat diversos centres mèdics. Els investigadors van testar si una simple anàlisi de sang podria identificar les persones en qui el beta-amiloide ha començat a acumular-se en el cervell, és a dir, les persones amb malaltia d’Alzheimer subjacent.

Usant un mètode “simple i precís” per al diagnòstic clínic i la detecció en els serveis d’Atenció Primària, els investigadors van poder identificar, sobre una mostra de 842 persones amb demència, persones grans sans i persones amb deteriorament cognitiu lleu de Suècia i altres 237 de Alemanya, amb un “alt grau de precisió”, el beta-amiloide en la sang.

El mètode estudiat pels investigadors va ser desenvolupat per Roche i és una tècnica totalment automatitzada que mesura el beta-amiloide en la sang, amb una alta precisió en la identificació de l’acumulació de proteïnes.

El següent pas per confirmar la utilitat d’aquest mètode és provar-ho en una població més gran on la presència de l’Alzheimer subjacent sigui menor. “Necessitem provar la tècnica en entorns clínics, el que farem bastant aviat en un important estudi d’Atenció Primària a Suècia. Esperem que això validi els nostres resultats”, han anunciat els científics.

 

 

font:www.hechosdehoy.com