ca

L’anestèsia general augmenta el risc d’Alzheimer?

 

Diverses investigacions havien alertat que l’exposició a l’anestèsia general durant una cirurgia podia contribuir a augmentar el risc de patir Alzheimer o demència. No obstant això, un recent i complet estudi, publicat a la revista científica ‘Journal of the Biological Chemistry’, nega el vincle.

Investigadors canadencs van comparar l’exposició a l’anestèsia general enfront de l’anestèsia regional durant una cirurgia buscant possibles vincles amb el desenvolupament de la demència o l’Alzheimer.

L’estudi va incloure 7.499 parelles de persones amb més de 65 anys que es van sotmetre a una cirurgia entre 2007 i 2011 i a les quals se’ls va fer un seguiment de fins a cinc anys.

 

Sense diferències

Segons publica Neuroscience News, els investigadors no van trobar diferències en el risc de ser diagnosticat amb demència en les persones que van rebre anestèsia general en comparació amb les que van rebre anestèsia regional.

“Molts adults majors experimenten canvis en la seva cognició immediatament després de la cirurgia i es pregunten quin paper podria haver exercit el tipus d’anestèsia en aquests canvis”, explica l’autor principal Dallas P. Seitz, de la Universitat de Calgary (Canadà).

“El nostre estudi aporta proves que la tècnica anestèsica utilitzada durant les cirurgies electives, l’anestèsia general o l’anestèsia regional no s’associa amb un risc a llarg termini de desenvolupar demència”.

La demència és un greu problema cognitiu que amenaça cada vegada més a la població adulta. Ha estat descrit com un dels principals problemes de salut que haurà d’afrontar la humanitat en els propers anys.

 

 

https://www.elconfidencial.com/tecnologia/ciencia/2020-10-08/anestesia-general-riesgo-alzheimer-demencia_2780867/