ca

Las 5 aplicacions d’ entrenament cognitiu més populars.

 

Creix la popularitat de l’entrenament cognitiu o brain training, activitats dissenyades per millorar habilitats cognitives com la memòria, l’atenció, l’abstracció, la concentració o el llenguatge.

I el creixement s’ha traduït en la creació d’aplicacions per a dispositius mòbils que permeten realitzar l’entrenament en qualsevol moment i lloc.

Funcionen? Aquest és un tema que tocarem breument al final de l’article, després de mostrar-te quines són les aplicacions que estan al capdavant dels rànkings pel que fa a nombre de descàrregues a Google Play Store (per a dispositius amb sistema operatiu Android).

 

APLICACIONS D’ENTRENAMENT COGNITIU QUE TRENQUEN RECORDS

 

LUMOSITY

aplicaciones de entrenamiento cognitivo

Nombre de descàrregues: 10 milions de descàrregues.

Valoració: 4.2 segons 208.819 usuaris que han donat la seva opinió.

Preu: opció bàsica gratuïta a la qual s’accedeix després d’haver creat un compte. Per tenir major nombre d’activitats cal accedir a la subscripció de pagament, que mensualment té un cost de 11, 95 euros, tot i que hi ha una opció de compra anual, bianual i fins i tot vitalícia.

Versió en castellà: si

Positiu: un disseny molt cuidat. En el pla gratuït permet anar escalant nivells dins de les tres activitats del dia, de manera que si arriba a ser un pla bàsic i no una “petita prova”. Valoració inicial del nivell de cada usuari que, suposadament, es té en compte en les activitats.

Negatiu: El seu preu està entre els més elevats.

 

PEAK

brain training aplicacions

brain training aplicaciones

Nombre de descàrregues: 10 milions.

Valoració: 4, 4 segons 258.740 usuaris que han donat la seva opinió.

Versió en castellà: si

Preu: Versió gratuïta que et permet usar 4 jocs al dia. La versió de pagament inclou 40 jocs i té un preu mensual de 3,99 euros, si el pagament és anual la quota mensual és de 2,08 euros. Pots obtenir l’accés de per vida per 49,99 euros.

Positiu: També té un disseny molt cuidat. Destaca el detall en l’avaluació de l’acompliment, comparant els resultats amb la mitjana dels altres usuaris. Per als que els agraden les xarxes socials, permet crear grups amb els quals interactuar.

Negatiu: La versió gratuïta resulta insuficient com per, almenys, sentir que has tingut un entrenament bàsic.

 

ELEVATE

estimulació cognitiva aplicacions

estimulación cognitiva aplicaciones

Nombre de descàrregues: 5 milions.

Valoració: 4.5 segons 241.779 usuaris que han donat la seva opinió.

Versió en castellà: no

Preu: Opció bàsica gratuïta després de crear un compte, el pla de pagament té un cost anual de 39.99 euros i 14 dies de prova gratuïts.

Positiu: Treballa habilitats menys ateses per altres aplicacions, com les relacionades amb el llenguatge i la comprensió en general. Curiosament, en el món hispanoparlant, més que per entrenar els processos cognitius està sent utilitzada per practicar anglès.

Negatiu: El pla bàsic gratuït inclou només tres activitats al dia que ràpidament trobes insuficients. Les activitats es basen fonamentalment en la comprensió de textos, amb la qual cosa dominar una mica d’anglès és necessari per poder treure-li profit.

 

NEURONATION

app millorar la memòria

app mejorar la memoria

Nombre de descàrregues: 5 milllones.

Valoració: 4,5 segons 244 400 usuaris que han donat la seva opinió.

Versió en castellà: si

Preu: Pla bàsic gratuït després de crear un compte. La versió de pagament té un preu de 4, 99 euros al mes si es compra l’accés durant tres mesos i de 3, 49 euros al mes en el pla anual.

Positiu: Permet anar avançant nivells dins de les tres activitats proposades per al dia. Et permet comparar la teva puntuació amb la d’altres usuaris del mateix país.

Negatiu: Les orientacions per a realitzar les activitats per moments no semblen molt clares i et deixa sense saber molt bé què fer.

 

ENTRENADOR DE CERVELL

entrenador de cervell

entrenador de cerebro

Nombre de descàrregues: 5 milions.

Valoració: 4, 5 segons 73.105 usuaris que han dit la seva.

Versió en castellà: si

Preu: Pla gratuït sense necessitat de crear-se un compte i amb anuncis. Per tenir accés a totes les activitats sense publicitat, 0, 99 euros. en pagament únic.

Positiu: És la més barata d’aquest top 5. El nombre d’activitats a l’opció gratuïta és més gran que en les anteriors aplicacions.

Negatiu: És la més bàsica de totes les aplicacions fins ara descrites. La publicitat és molt intrusiva. Gràficament és elemental. No hi ha una avaluació inicial del nivell de l’usuari ni un pla personalitzat.

 

¿FUNCIONEN LES APLICACIONS D’ENTRENAMENT COGNITIU?

I per “si funcionen” ens referim a si realment aconsegueixen millorar els processos cognitius, l’objectiu per al qual suposadament han estat dissenyades.

Totes asseguren que sí, fent especial èmfasi en que darrere de cada activitat hi ha una justificació científica.

La realitat és que fins ara cap estudi ha aconseguit aclarir els dubtes sobre l’entrenament cognitiu, amb investigacions que s’ apunten efectes beneficiosos i d’altres que no aconsegueixen detectar canvis significatius.

Els més crítics diuen que només milloren les habilitats per al joc i que això no es tradueix després en millores en el funcionament quotidià.

Vol dir això que no són efectives? Doncs no, només que encara no se sap. És un camp de coneixements jove, que segurament donarà molt de si en el futur.

Mentrestant, gaudim-ne!.

 

font: www.infotiti.com  // Traducció al català: X. R: