ca

Les característiques de l’alzhèimer varien en funció de cada pacient.

 

Un estudi publicat a Journal of Alzheimer ‘s Disease ha determinat que cada malalt d’Alzheimer té característiques diferenciades en el desenvolupament de la malaltia, el que planteja la necessitat d’una nova classificació dels estadis patològics.

Un equip de l’Institut Cajal del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), a Madrid, ha examinat la regió CA1 de l’hipocamp, una àrea del cervell crítica en el processament de la memòria i l’orientació espacial, i molt afectada des etapes inicials de la malaltia. Els seus principals observacions posen de manifest que hi ha diferències individuals en els malalts que podrien deure a canvis selectius individuals microanatómicos i neuroquímics en l’hipocamp. Mitjançant l’anàlisi d’imatges obtingudes amb microscòpia làser confocal en aquesta regió, han estudiat tant la possible relació entre la presència i distribució de diferents tipus de plaques senils com de neurones amb la proteïna tau hiperfosforilada (1 alteració característica de la malaltia).

“Hem descobert que hi ha una gran varietat entre els pacients, quant a densitat i distribució de diversos tipus de plaques senils així com de neurones alterades”, assenyala Lidia Alonso, investigadora de l’Institut Cajal. “Els resultats suggereixen que l’Alzheimer no és una entitat única. Les diferències es perceben fins i tot en pacients classificats com a similars segons criteris neuropatològics “, afegeix. Els investigadors creuen que “potser la classificació dels estadis de la malaltia és massa general”.

 

font:www.correofarmaceutico.com