ca

Les dones amb treball remunerat tenen millor memòria amb els anys, segons un estudi

 

Deixar la llar per aconseguir una feina remunerada sol causar conflictes a les dones que tenen fills. Elles són conscients dels beneficis econòmics que això comporta, tant per si mateixes com per les seves famílies, però, de vegades, això sol generar culpes que pesen sobre les seves espatlles. No obstant això, hi ha bones notícies per a elles: tenir una feina remunerada li aporta molts beneficis a la seva salut personal.

 

Tots els factors compten

L’índex de dones que pateixen Alzheimer és molt més gran que el d’homes, de manera que tot allò que pugui reduir aquesta situació és una cosa positiva. Tal és el cas d’un estudi realitzat per un grup d’investigadors de l’Escola de Medicina San Diego, de la Universitat de Califòrnia, on es va analitzar la situació laboral, marital i la maternitat de dones nascudes entre 1935 i 1956. Això va revelar que aquelles que van tenir un treball remunerat tenien millor memòria amb els anys.

 

Records vagues

Els autors de l’estudi van destacar que la memòria de les dones entre 60 i 70 anys, casades, amb fills i que mai van tenir un treball remunerat va disminuir el 61% més ràpid que la dels seus contraparts. De la mateixa manera, la memòria de les mares solteres que no van tenir una ocupació pagat es va veure afectada un 83% més ràpid.

 

La diferència està en el treball cognitiu

Però a què es deuen aquests resultats positius? Els autors de la investigació van explicar que el treball remunerat combina diversos factors, com l’estimulació mental i el benefici econòmic i social. Això fa que la salut cognitiva sigui molt millor, de manera que Elizabeth Rose Mayeda, autora líder d’aquest projecte, va destacar que s’haurien generar polítiques i programes com estratègies per prevenir el dany de la memòria.

 

Les cares i les paraules, la seva especialitat

Tot i que les dones poden presentar Alzheimer en un major nombre de casos, moltes d’elles retenen les cares de les persones i les paraules. I l’evidència es remet a estudis com el que van realitzar investigadors suecs, mitjançant el qual van descobrir que les dames tenen una millor retentiva quan es tracta de reconèixer rostres. Això es produeix a causa de que tenen una millor memòria episòdica i una millor producció verbal.

 

Poc o molt, el treball sempre brinda bons resultats

Finalment, Mayeda va assegurar que no hi ha un període específic que sigui determinant perquè el treball remunerat tingui efectes positius en les dones, i va recalcar que això no vol dir que les dames que hagin decidit quedar-se a exercir les tasques de la llar hagin de sortir a buscar una feina per evitar la demència. 

 

L’estimulació mental en qualsevol àmbit

De la mateixa manera, l’autora líder d’aquesta investigació va revelar que les dones que treballen a la llar i es dediquen a la cura dels seus fills també poden obtenir beneficis socials i mentals en realitzar tasques com mots encreuats o passar més temps amb els veïns. És a dir, totes poden obtenir grans avantatges en sostenir activitats cognitives en diferents àmbits.

 

Font: fuente:hch.tv