ca

Les morts vinculades amb Alzheimer van augmentar el 55% en 15 anys als EUA.

 

Diversos factors podrien explicar aquest increment: l’envelliment de la població, l’augment del nombre de persones diagnosticades en etapes més primerenques de la malaltia i el fet que un nombre major de metges assenyalen l’Alzheimer com a causa de mort en els certificats de decessos.

Els autors de l’informe -el Centre de Control i Prevenció de Malalties (CDC)- reporten també la disminució de la mortalitat de persones grans per altres malalties, com ara infart de miocardi i accident cerebrovascular.

La taxa de mortalitat atribuïda a l’Alzheimer va augmentar de 16,5 per cada 100.000 persones al 1999 a 25,4 el 2014, el que representa una pujada del 55%.

La majoria de les morts per aquesta malaltia cerebral degenerativa per a la qual no hi ha cura es produeixen en residències de gent gran o en institucions que ofereixen cures a llarg termini, encara que aquesta tendència ha disminuït (de 68% el 1999 a 54% a 2014).

Un nombre creixent de persones van morir per l’Alzheimer a casa durant aquest període. Aquesta taxa va augmentar de 14% el 1999 al 25% el 2014.

Això significa que més pacients amb Alzheimer són cuidats a casa per membres de la seva família.

“Milions de nord-americans i les seves famílies es veuen profundament afectats per la malaltia d’Alzheimer”, assenyala la doctora Anne Schuchat, directora en funcions dels CDC.

“Amb l’avanç de l’Alzheimer en la població d’edat avançada, les cures domiciliessis es tornen molt importants”, subratllen els autors de l’informe.

La malaltia d’Alzheimer és la sisena causa de mort als Estats Units, representant el 3,6% del total el 2014; i la cinquena en nord-americans majors de 65 anys.

L’edat és el major factor de risc per a la malaltia d’Alzheimer, ja que la gran majoria dels pacients té més de 65 anys.

 

https://www.terra.com.ar