ca

Les persones amb Alzheimer poden gaudir de les vacances encara que no les recordin, segons FEVAFA.

 

El Comitè d’Experts de la Federació Valenciana d’Associacions de Familiars de Persones amb Alzheimer (FEVAFA), format en la seva major part per especialistes en neurologia, geriatria, infermeria i psicologia, recorda la seva guia amb les orientacions necessàries per abordar un viatge o un canvi de rutines amb les persones que pateixen Alzheimer, davant l’arribada de l’estiu i el període de vacances. Cal tenir present que és probable que la persona afectada no recordi les seves vacances però això no vol dir que no hagin estat agradables i satisfactòries.

Aconsellar, informar i orientar en tot moment a la persona afectada, l’estat de la malaltia sigui lleu o moderat, sobre el canvi de rutines, les activitats que es van a realitzar i on es van a desplaçar amb la finalitat que se senti el més còmoda i segura possible, són les premisses bàsiques.

 

Guia bàsica alzheimer estiu

Durant el viatge o període de descans l’equip disciplinar recomana realitzar qualsevol activitat que li resulti agradable a la persona amb Alzheimer, com passejar (evitant les hores de molt sol), sortir a menjar o anar a la platja. És important tenir en compte les coses que li agradava fer en el passat i segur que repetint-se sent bé, assenyalen els membres de l’equip. No obstant això, davant de qualsevol tipus de dubte, cal consultar sempre als professionals específics.

Amb tot això, el Comitè d’Experts destaca també la importància que alguns hàbits es mantinguin en la mesura del possible, com ara els horaris dels àpats o les hores de son, ja que la rutina contribueix a facilitar el procés d’adaptació al nou entorn.

Una altra de les orientacions de la guia és que cal tenir molta precaució amb el sol i les altes temperatures pròpies d’aquesta època ja que les persones amb Alzheimer poden ser especialment vulnerables per la seva alteració cognitiva, i poden no interpretar adequadament els senyals del seu cos , com ara les sensacions de calor o set. Per això, cal oferir aigua i líquids sovint per evitar la deshidratació, així com subministrar cremes solars altes que els protegeixin.

Pel que fa a la medicació, es recomana llegir bé els prospectes perquè certs components produeixen reaccions cutànies en l’exposició al sol. Si és el cas, cobrir el cap de la persona afectada amb gorres i triar roba fresca i còmoda per evitar aquestes al·lèrgies.

 

 

font:http://www.castelloninformacion.com/