ca

L’extracció de plasma i el seu reemplaçament per proteïnes plasmàtiques retarda el deteriorament cognitiu en l’Alzheimer

 

L’extracció de plasma mitjançant plasmafèresi i el seu reemplaçament amb albúmina i immunoglobulina (proteïnes plasmàtiques) retarda el deteriorament cognitiu i funcional en els pacients amb Alzheimer, segons els resultats de l’estudi ‘AMBAR’ de Grifols, publicats a la revista científica ‘Alzheimer’ s & Dementia: The Journal of the Alzheimer ‘s Association’.

Es tata d’un assaig clínic que ha avaluat els efectes de la teràpia de recanvi de proteïnes plasmàtiques en pacients amb malaltia d’Alzheimer (MA) lleu i moderada. A més, els resultats revelen una reducció de la progressió dels símptomes de la malaltia en els pacients tractats durant 14 mesos en comparació amb els pacients no tractats.

“Aquests resultats són molt encoratjadors i el fet que una de les revistes científiques més prestigioses del seu camp els publiqui posa de manifest la rellevància de les nostres investigacions durant els últims 15 anys i la innovació que representa aquesta nova modalitat de tractament contra l’Alzheimer” , ha dit el director mèdic de el programa clínic ‘AMBAR’ de Grifols i un dels principals autors de l’article, Antonio Páez.

Els resultats de les variables principals de l’estudi han estat corroborats pels obtinguts en les variables secundàries més rellevants, demostrant l’efectivitat de la teràpia de recanvi de proteïnes plasmàtiques i la seva seguretat en la població de pacients estudiada.

“Aquesta publicació ens obre un camí a el futur desenvolupament de les teràpies basades en el recanvi de proteïnes plasmàtiques. Des Grifols seguirem treballant per estendre les seves possibilitats i beneficis a milers de pacients”, ha dit el president de l’àrea industrial de la Divisió Bioscience de Grifols , Eduardo Herrero.

 

https://www.msn.com/es-es/salud/vida-saludable/la-extracción-de-plasma-y-su-reemplazo-por-proteínas-plasmáticas-retrasa-el-deterioro-cognitivo-en-el-alzheimer/ar-BB17gPo5