ca

Llegir llibres des de nens reduiria les probabilitats de patir Alzheimer.

 

Tenim entès que la lectura és un dels plaers de la vida, però també que és essencial per desenvolupar la nostra ment i prevenir malalties. I així ho confirma un estudi realitzat als Estats Units pel Centre Mèdic de la Universitat de Rush, on asseguren que les persones que des de la infantesa desenvolupen les activitats de lectura i escriptura poden reduir en un 32% les probabilitats de patir Alzheimer.

L’estudi, publicat a la revista Neurology, va seguir a 294 persones durant sis anys abans de la seva mort, a una edat mitjana de 89 anys, als qui van mesurar el seu nivell de memòria i pensament. Van respondre, a més, un qüestionari amb la freqüència de lectura i escriptura (a mà) en la infantesa, adolescència, adultesa i vellesa.

“El nostre estudi suggereix que l’exercici del cervell mitjançant la participació en activitats d’aquest tipus a través de la vida d’una persona, des de la infància fins a la vellesa, és important per a la salut del cervell”, diu l’autor de l’estudi, Robert Wilson , neuropsicòlegde l’U. de Rush.

Davant d’això van determinar que aquells que van reconèixer llegir i escriure amb freqüència durant la seva vida van mostrar 32% menys deteriorament cognitiu, en comparació amb els que no llegien o escrivien tan sovint.