ca

L’onzena edició de “La Memòria està de Moda”, un altre èxit.

Algun visitant despistat que hagués passat pel carrer Eusebi Soler el passat diumenge –dia 26 de maig- es podia haver sorprès de la munió de gent engalanada  que entrava i sortia pel lateral del Teatre Modern. O potser ho podria haver fet per les dues carpes on un eixam de maquilladores anaven empolainant  homes i dones,  nois i noies, nens i nenes… I fins i tot fades… Tot això hauria descol·locat un forà, però no pas un autòcton pota blava. Els ciutadans del Prat fa temps que coneixem de què va tot això: és la celebració de “La Memòria està de Moda”, la desfilada benèfica de l’Associació de Familiars d’Alzheimer, de la que aquest any hem celebrat l’onzena edició.

Una altra desfilada que esdevé un èxit, amb el Teatre Modern ple a vessar, gràcies a l’esforç de les seves directores (Mercè Rull i Cristina Otaegui) i de la bona voluntat dels més de 200 col·laboradors que hi van participar, ja fos desfilant per la passarel·la, ajudant a vestir-se als que ho feien, decorant l’escenari, organitzant … sempre hi ha molta feina per fer en un acte d’aquesta magnitud.

Tal com havien estat les edicions anteriors, tal com havíem promès i tal com preteníem, va ser un acte solidari popular: hi van desfilar des de  nens i nenes que amb prou feines havien complert els 3 anys, fins a persones grans que aviat en complirien 80, amb representants  de tota la franja d’edat que els separa. Hi havia repetidors i gent que no havia desfilat mai. Gent del Prat i gent de fora. I, per descomptat, no hi va faltar la tradicional representació de regidors. Fins i tot hi van col·laborar, donant inici a l’espectacle des del carrer, els Diable del Prat, l’any que fan vint anys.

Els comerços pratencs tampoc van desaprofitar l’ocasió de col·laborar amb les entitats que vetllem per als més desafavorits en aquests temps de crisis i retallades. “La memòria està de Moda” és una festa i un acte solidari, però també és un gran aparador pels seus productes, i sempre s’acaben fent nous clients. Vint i quatre tendes de roba pratenques van cedir els seus models per a la passarel·la i uns trenta comerços van col·laborar amb diverses donacions (sopars, paneres de fruita, vals comercials…)  que van ser sortejats entre els assistents. No oblidem tampoc la col·laboració inestimable de les perruqueries i l’escola de maquillatge Stick-Art. Ni la de grans empreses com El Corte Inglés, Carrefour, El Consell Regulador del Cava, Ferrero Rocher, i la dissenyadora  Isabel de Pedro. Sense ells, sense tots, aquest espectacle no seria possible. 

Com en altres edicions, també hi va haver altres col·laboracions, petits espectacles inserits per donar aire i amplitud a la Desfilada (com el curt que va iniciar l’acte -de la recent inaugurada escola ETC-, la performance dels Amics Pota Blava -inspirada en els gàngsters que tant de moda s’han tornat a posar- o el preciós ball que Tania Marinho ens va oferir des de la soledat de la barra de Pol Dance) o que inclús van ser utilitzats com a vincle narratiu d’algun pase, com la cançó que va cantar, amb la seva preciosa veu, l’Alba Martínez, o el somni de les fades que va servir per presentar la col·lecció de Can-cans de la dissenyadora Manuela Ortés. Cal destacar també l’excelent feina dels presentadors ( Laura Quinto i Jordi SAles) amenitzant els interludis i fent-ho tot més dinàmic.  Tot plegat va servir per arrodonir un dels actes solidaris més representatius y característics de la nostra Associació i del nostre municipi, que va acabar amb el sempre glamourós passe de núvies y comunió, amb vestits de la firma Pronovias (Snt. Patrick) i de la boutique Blanco y Negro.

Així doncs, ens hem de felicitar per una altra Desfilada “La Memòria està de Moda” exitosa, per la feina ben feta i per la generositat dels voluntaris i els assistents que fan possible que puguem sumar ingressos a la voluntat de seguir atenent als malalts d’Alzheimer de la nostra ciutat i als seus familiars. A tots i totes, moltes gràcies, de tot cor. Fins l’any que ve.

 

Xavier Rull.