ca
Notícies

Els antioxidants que necessites per a una bona memòria i on trobar-los.

La Harvard Medical School assenyala que, un consum alt de fruits vermells pot contribuir a mantenir una memòria excel·lent

Vols tindre una bona memòria? Aleshores t’has d’assegurar de consumir els aliments adequats amb els nutrients que el teu cervell necessita per funcionar correctament. Aquests són els que recomana la ciència.

El cervell requereix una aportació freqüent d’aminoàcids per a la síntesi de neurotransmissors (serotonina i catecolamines). L’escassetat de serotonina s’ha associat a una disminució de l’aprenentatge, el raonament i la memòria.

“Aquests nutrients ajuden a retenir la memòria, i el contingut de fibra ajuda a alimentar els microbis a l’intestí per reduir la inflamació del cervell”, assegura l’experta.

Les vitamines B1, B6, B12, B9 (àcid fòlic) i D, turó, ferro i iode exerceixen efectes neuroprotectors i milloren el rendiment intel·lectual. Aquests nutrients fungen com a agents protectors de memòria i ajuden a reduir la inflamació del cervell.

Per la seva banda, la Harvard Medical School assenyala que un consum alt de fruits vermells pot contribuir a mantenir una memòria excel·lent.

Quins nutrients necessita el teu cervell per a un desenvolupament cognitiu excel·lent?
Una investigació publicada a la revista científica Neurology va revelar que els flavonoides, és a dir els pigments vegetals que brinden color a les maduixes, móres i nabius són excel·lents aliats contra el deteriorament mental i cognitiu.

Els especialistes de la Universitat de Harvard recomanen menjar fruites i vegetals rics en flavonoides per optimitzar funcionament cerebral, coneix-los i inclou tots a la teva dieta:

raïms
cebes
cols de Brussel·les
coliflor
espinacs crus
pastanagues cuites
suc de tomàquet
pebrots
bròquil
toronja
api
enciam roman
prunes
papes
te
taronges

Per què consumir antioxidants?
Drew Ramsey, psiquiatre i professor clínic del Col·legi Vagelos de Metges i Cirurgians de la Universitat de Columbia a Nova York, afirma que el 20% de tot el que mengem va directament al cervell.

Quan ingerim una gran quantitat de nutrients i aminoàcids el cervell els transforma en un perfecte funcionament de neurotransmissors i sistema immune. Tot i això, la deficiència d’aquests nutrients està relacionada amb TDHA en nens, problemes de memòria, depressió, estrès i deteriorament cognitiu en ancians i adults.

Quins aliments has d’evitar?
Sucres refinades
Greixos saturats
Additius artificials

 

Kenia Sotelo

Antioxidantes para mantener una buena memoria (sumedico.com)