ca

Luna, la gossa ensinistrada per ajudar malalts d’alzhèimer.

 

Luna és la primera gossa d’Espanya ensinistrada per tractar pacients amb Alzheimer. Només n’ hi ha quatre a tot el món, dues estan a Escòcia i un a Israel.

La gosseta Luna ha passat un entrenament de nou mesos per complir la seva comesa que ha requerit nombrosos desplaçaments per part dels tècnics acompanyats dels gossos durant l’etapa d’ensinistrament i també amb posterioritat. Per tot això, Automoció Alcalá va proporcionar una furgoneta Citröen Berlingo per dur a terme aquest programa de preparació.

Luna s’encarregarà de cuidar Anna, la persona més jove d’Espanya (40 anys) en ser diagnosticada amb la malaltia de l’Alzheimer. La seva nova companya l’ajudarà en les seves relacions socials a més de portar-la a casa quan es desorienti dins de la seva pròpia urbanització, que ha estat prèviament abalisada. Però també, Lluna és capaç de recordar a l’Anna quan ha de menjar i fins i tot d’indicar-li quan s’ha de prendre les seves medicines.

Luna ha estat entrenada pel ensinistrador José Luis Còrdova de la Fundació Canadd Internacional que dirigeix ​​a Alcalá de Henares Edurne Garay.

 

Sobre Fundació Canadd Internacional

La Fundació Canadd Internacional desenvolupa la seva tasca en el Corredor de l’Henares, en la Comunitat de Madrid i en tot el territori nacional des de l’any 2009. Al març de 2019 es compliran deu anys del servei d’aquesta fundació i el seu compromís amb la discapacitat i les persones amb necessitats especials.

Des de llavors s’han realitzat nombrosos programes de Teràpia i Intervencions Assistides amb Gossos, treballat activament en la Protecció i el Benestar Animal, i lliurat 04:00 Gossos d’Assistència, tres d’ells per a persones amb Esclerosi Múltiple.

Un dels seus objectius és el de fer visible la realitat de les diferents formes de discapacitat i que un recurs com aquest, molt utilitzat fora de les nostres fronteres per a persones amb necessitats especials, sigui una realitat a casa nostra.

 

 

Font: https://www.dream-alcala.com