ca

Ma Rosa Giner, presidenta d’AFA Baix Llobregat, guardonada amb el Premi FIRAGRAN en l’àmbit Cívic i Social d’enguany.

 

Dins del marc de FIRAGRAN, i des de fa 15 anys, s’atorguen uns premis que tenen com objectiu reconèixer la trajectòria de persones grans actives de l’àmbit cultural, esportiu i professional i d’aquelles entitats i persones que treballen a favor de la gent gran (àmbit cívic i social). 

En aquesta edició se li ha atorgat a Ma. Rosa Giner Quiñonero el Premi FiraGran en l’Àmbit Cívic i Social (persona) per la seva reconeguda tasca en la millora de la qualitat de vida de les persones afectades per l’Alzheimer i les seves famílies, al capdavant de l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Baix Llobregat, que precisament enguany celebra els seus 20 anys d’existència. “Tot i que el rebre premis no ha estat mai el meu objectiu ni la meva prioritat, sí que, òbviament, agraeixo aquest reconeixement i aquesta distinció després de tants anys de dedicació i esforç” ha afirmat la presidenta al conèixer la notícia.

El jurat d’aquest premi està format pels diversos col•laboradors de FIRAGRAN: Departaments de Benestar Social i Família, Interior, Salut i Empresa i ocupació de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona,  Diputació de Barcelona, diferents entitats de gent gran que representen a desenes de milers de persones grans de Catalunya i els col•legis professionals.

“Voldria agrair a tots els membres del jurat aquesta deferència, que tot i que no esperava, si que agraeixo de tot cor i valoro per l’honor que representa i per formar part d’un grup tant important de persones com són les que han estat escollides en les altres categories dels Premis Fira Gran” comenta  la presidenta d’AFA Baix, i és que entre els guanyadors del premi FIRAGRAN d’ edicions anteriors hi ha personalitats tan destacades com les d’enguany: Miquel Martí i Pol, Eduard Punset, Joaquim Rifé, Anna Lizaran, Victòria dels Àngels, Baltasar Porcel, Josep M. Ballarín, Manel Raventós, Andrés Gimeno, Montserrat Caballé, Luis del Olmo o Pasqual Maragall, entre d’altres (pot veure el llistat de premiats a :http://www.firagran.com/web/premis.html).

Les categories que es premien i els premiats d’enguany són:

 Premi FiraGran en l’Àmbit Cultural

 ·         Assumpció Balaguer

 Premi FiraGran en l’Àmbit Esportiu

 ·         Sebastià Salvadó

Premi FiraGran en l’Àmbit Professional

 ·         Rosa Maria Calaf

 Premi FiraGran en l’Àmbit Cívic i Social (Entitat)

·       Institut de l’Envelliment – UAB

Premi FiraGran en l’Àmbit Cívic i Social (Persona)

 ·        Rosa Maria Giner

Premi Honorífic FiraGran 

 ·        Molt Honorable president Jordi Pujol i Soley

El lliurament dels premis d’ aquesta edició es va dur a terme aquest passat dijous 5 de juny, a l’auditori de les Drassanes de Barcelona, sent presidit per l’Hble. Sra. Neus Munté, Consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. Durant els parlaments, la presidenta d’AFABaix va voler agrair en el seu discurs la tasca realitzada pels voluntaris i treballadors de l’Associació -que l’obsequiaren amb un preciós marc per enmarcar el premi-, citar la duresa dels principis  -en els que la malaltia d’Alzheimer amb prou feines era coneguda-,  destacar el recolzament imprescindible de les administracions, i contextualitzar l’esforç, maldecaps i temps que ha dedicat -dedica i dedicarà- durant 20 anys a la nostra Associació per arribar a consolidarla com una de les més destacades i actives de Catalunya.

També va destacar -en sintonía amb els parlaments dels altres premiats- que “en la nostra societat actual la vellesa no està de moda”, fent referència a la consideració que es mereixen les persones grans que, en altres cultures i altres temps, eren referents de saviesa i experiencia, reclamant que no es deixin perdre les virtuts que el pas del temps comporta. Finalment, va ressaltar la importància de l’estimació en el procés d’envelliment i en el de la cura d’un malalt d’Alzheimer, estimació que va ser aplaudida i subratllada per l’expresident Pujol , amb qui va mostrar una gran sintonía: “Aquesta Ma. Rosa és un trò!” afegia fora de micros… doncs això… felicitats Ma. Rosa!