ca

Menjar curry podria ajudar a ‘reparar’ el cervell.

 

Barcelona. (Redacció, La Vanguardia Digital) .- Una espècie molt comuna al curri podria ajudar al cervell a reparar-se a si mateix, segons un estudi publicat a la revista científica Stem Cell Research and Therapy. La investigació, liderada per un equip alemany i recollida per la BBC, conclou que la cúrcuma estimula el creixement d’unes cèl · lules nervioses que es creu que són una part fonamental de la recuperació cerebral. 

L’estudi, realitzat sobre rates de laboratori, podria contribuir a produir nous medicaments contra l’Alzheimer, segons explica la BBC. Però, encara s’ha de comprovar si els resultats obtinguts sobre els rosegadors es poden aplicar també a humans. 

La investigació de l’Institut de Neurociència i Medicina de Julich, a Alemanya, va comprovar que després d’introduir túrcuma en els organismes dels ratolins es registrava una major activitat en la part dels seus cervells dedicada al creixement de cèl · lules nervioses. Els científics creuen que aquesta activitat podria resultar en una proliferació de cèl · lules nervioses.