ca

Mor Diana Garrigosa, dona de Pasqual Maragall.

 

Diana Garrigosa, esposa de l’ex alcalde de Barcelona i president de la Generalitat, Pasqual Maragall, va morir aquest dilluns sobtadament a l’edat de 75 anys.

Des del moment en què, a l’octubre de l’any 2007, Pasqual Maragall anunciés que patia la malaltia d’Alzheimer, Diana Garrigosa es va bolcar en les cures del seu marit i en la seva voluntat de lluitar contra aquesta malaltia. Per aquesta raó, tots dos van crear el 2008 la Fundació Pasqual Maragall, dedicada a la investigació per lluitar contra aquesta enfermetat.

La divulgació de la problemàtica de l’Alzheimer i el incentivar la investigació per combatre-la que sempre hem perseguit – des de la nostra humil posició- les AFAS, van rebre un impuls enorme gràcies al potentíssim altaveu que ha estat – i és- la Fundació fundada per Diana i el seu marit. Mai podrem agrair prou el que van fer per la causa que compartim.

L’AFA Baix Llobregat va tenir una relació molt cordial amb la Sra Garrigosa, relació que va començar quan la seva Fundació començava a caminar i ens van venir a visitar per conèixer els nostres Centres de Dia i la feina que ja feia temps portàvem desenvolupant per ajudar els malalts d’alzheimer i les seves famílies. Més tard vem col·laborar en el documental que el matrimoni Maragall-Garrigosa va protagonitzar el 2010, “Bicicleta, cullera, poma”. Documental que es va rodar, en part, en el nostre Centre Alois de Cornellà.

Des de llavors no van ser poques les vegades que vem conicidir en xerrades, conferències i esdeveniments, com no pot ser d’altra manera quan comparteixes objectius. Trobades cordials que l’amabilitat i senzillesa de Diana van fer fàcils.

El nostre més sentit condol a familiars i als membres de la Fundació Pasqual Maragall. L’alzheimer ha perdut aquest dilluns una importantíssima adversària.

Descansa en pau, Diana, et tindrem sempre en la nostra memòria.