ca

Mossos i FAFAC presenten una polsera QR per identificar els malalts d’Alzheimer que es perdin.

 

El passat 5 de maig, va tenir lloc la presentació de la campanya “Garantint la seguretat de les persones amb Alzheimer”, a la Casa de Mar a Barcelona, fruït de la col·laboració entre la FAFAC i la Policia de la Generalitat.

En l’acte, que ha tingut un gran èxit de convocatòria, s’ha presentat una polsera amb un codi QR per identificar els malalts que es perdin o desorientin i poder contactar així amb els seus cuidadors. A més, s’ha editat un triptic amb informació sobre com procedir per ajudar a localitzar i identificar a una persona extraviada i també s’ha presentat una guia d’ús intern dels Mossos amb consells bàsics sobre com actuar davant persones malaltes d’Alzheimer.

Els braçalets portaran el logotip de Mossos i també contindran informació d’interès del malalt, com, per exemple, si és diabètic o possibles al·lèrgies a medicaments. “Pensar que una persona es pot perdre i que no la podrem localitzar genera molta angoixa a les famílies i els volem donar seguretat. Hem de prevenir per protegir les persones amb Alzheimer però sense invalidar-les”, ha destacat la presidenta de la FAFAC, Immaculada Fernández, en la presentació de la campanya.

L’acte també ha comptat amb la presència del director de la policia catalana, Albert Batlle, i el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero. Des de la FAFAC hem d’agraïr la col·laboració desinteressada del cos dels Mossos, que també ha participat en el disseny de la campanya al costat dels professionals i que a més ara col·labora en la seva difusió. Una mostra més de la implicació del cos de la Policia catalana en tot el que sigui millorar la seguretat de les persones afectades per la malaltia, tal com ha destacat el mateix Trapero. El major ha defensat que aquest treball ho fan perquè entenen que la policia ha de formar part de l’estat del benestar, com l’ensenyament, salut i educació: “La seguretat és un pilar fonamental de l’estat del benestar”.

En la jornada ha participat a més a més el Dr. Ramón Reñé Ramirez, cap de neurologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge, qui ha exposat molt clarament les característiques d’aquesta malaltia que cada dia afecta a més persones de la nostra societat.

Les polseres, que tindran un preu de venda de 4’50€, ja es poden sol·licitar a les diferents seus de les AFA.

 

font: www.fafac.cat