ca

No dormir prou pot derivar en malalties com l’Alzheimer.

 

Alguns neuròlegs de la Universitat Politècnica de Marche (Itàlia) han dut a terme un estudi que determina que la manca de son pot derivar en malalties com l’Alzheimer, la demència i altres problemes neurològics a llarg termini.

A l’hora de fer aquesta investigació aquest equip d’experts en neurologia ha observat el comportament de dos grups de ratolins, el primer dormia prou i el segon conjunt es mantenia despert durant cinc dies.

Després d’analitzar el comportament d’aquests dos grups de ratolins van determinar que la manca de son estimulava l’activitat dels astròcits, unes cèl·lules que destrueixen les sinapsis (enllaços que uneixen les neurones), de tal manera que es van destruint les connexions cerebrals.

“Per primera vegada, vam mostrar com els astròcits es mengen part de les sinapsis causa de la falta de son”, comenta el director de l’estudi, Michele Bellesi.

A més, aquests neuròlegs també van revelar com les micròglia augmenten la seva activitat després de l’insomni, reconeixent que aquest altre tipus de cèl·lules estan relacionat amb l’origen de molts trastorns cerebrals com l’Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives.

Segons expliquen els científics, encara no se sap en la seva totalitat si dormir prou redueix els danys que l’insomni s’origina en el cervell. Per això, aquest equip de neuròlegs seguirà amb les seves investigacions, segons informa jneurosci.org.

 

Font: http://www.antena3.com/noticias